Aquarel impressies Kerst en Oud en Nieuw!

NieuwjaarskaartAan het eind van het jaar hangt er altijd een bijzondere sfeer in de lucht: kerstsfeer! Het is onmogelijk om niet aangestoken te worden, we zuigen die decemberlucht in onze longen en het sfeervirus doet zijn werk.
De kerstboom wordt uit het vet gehaald en aangekleed en buiten worden lichtjes opgehangen om de donkere dagen lichter te maken.


Kerstsfeer betekent gezellige familiedagen met kerstdiners en goede wensen en soms zijn er ook nog kerstcadeaus! Een klein cadeautje met een grote boodschap die we elkaar jaarlijks gaven, is een bedreigde diersoort geworden. De kerstkaart en Nieuwjaarskaart staan min of meer op de lijst van Zwarte Piet. Maar er is hoop! Al voor het derde jaar organiseer ik de aquarelkerstkaart en Nieuwjaarskaart wedstrijd! Al mijn cursisten kunnen me een geaquarelleerde kerstkaart of Nieuwjaarskaart sturen en zo een prijs winnen.

Twee categorieën

Ook dit jaar heb ik een hele serie aquarelpareltjes in mijn echte en digitale brievenbus gevonden. Inzenders bedankt! Lees verder en bekijk alle geschilderde werken en aan het eind vind je de winnaars.

NieuwjaarskaartOok dit jaar hebben mijn moeder en schoonmoeder weer deskundig de inzendingen bekeken en de winnaars gekozen. Ditmaal waren er winnaars in twee categorieën: de papieren kaarten en de digitale kaarten. Hartelijk dank, ze hangen allemaal op mijn grote spiegel in de woonkamer.

Voor degenen die de maakinstructies niet mee hebben gekregen. In het vorige blogverhaal, In 3 stappen een aquarel kerstkaart (VIDEO),  heb ik uitgebreide tips gegeven om tot een mooie geschilderde kaart te komen.

Tips voor tijd

Nu zijn er misschien aquarellerende lezers die denken dat ze geen tijd hebben om zelf kerstkaarten te schilderen. Je hoeft natuurlijk niet voor iedereen een andere kaart te maken. Veel mensen schilderen één kaart, fotograferen en of kopiëren die en gebruiken hem voor hun hele sociale netwerk.

Sommige zullen denken dat ze ook voor het schilderen van één kerstkaart in december geen tijd hebben. Wel, ik heb dit jaar mijn schoonmoeder meegeholpen de kunstkerstboom uit het vet te halen, in elkaar te zetten en op te tuigen met ballen, lampjes en slingers. Ik kan je vertellen dat in de tijd dat dit kost ik een hele serie kaarten kan aquarelleren.

Dus vraag volgend jaar, net als mijn schoonmoeder, hulp bij het optuigen van de kerstboom, dan houd je zomaar een halve dag tijd over om te aquarelleren. Want zeg nou zelf, het is toch ontzettend leuk om zo’n kaart te maken en minstens zo leuk om er een te krijgen. Het zijn kleine cadeautjes met een mooie boodschap!

Hier zijn de kaarten.

[easyrotator]erc_71_1483089754[/easyrotator]

De vier winnaars

En hier zijn de vier winnaars! Omdat de jury apart van elkaar gejureerd heeft en de beiden moeders een hele verschillende smaak en mening hebben, zijn er per categorie (papier/digitaal) elk twee winnaars.

Nieuwjaarskaart
winnaar Suus Bijleveld
Nieuwjaarskaart
winnaar Ron de la Croix
Nieuwjaarskaart
winnaar Ria Visser
Nieuwjaarskaart
winnaar Rina de Korte

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vergeet niet te reageren op dit blogverhaal. Dat is leuk voor mij en voor de andere lezers! Type je bericht hieronder in het vak en klik op verzenden. Alvast bedankt.

 

 

Wil je de aquarelkerstkaart en Nieuwjaarskaart wedstrijd van 2015, 2014 en 2013 nog eens bekijken? Klik dan op onderstaande linken.
Van aquareltips naar aquareltoppers
Kleurrijk Nieuwjaar 2014
Kerst- en nieuwjaarskaarten 

Ik wens je een fijne jaarwisseling en een prachtig 2017!

Aquarelgroet

Margo van Vegchel
www.aquarelworkshop.nl
www.AquarelAcademie.nl

18 thoughts on “Aquarel impressies Kerst en Oud en Nieuw!

 1. Mooie kaarten en een leuk idee! Ik had zelf helaas geen tijd om mee te doen. Misschien volgend jaar. Iedereen een heel mooi 2017.

 2. Proficiat voor alle winnaars! En mensen die niet tot de winnaars gerekend worden: jullie hebben toch maar mooi meegedaan en dta is wat telt! De beste wensen voor het nieuwe jaar! Maak het knalgoed! Jij ook Margo, succes met je werk, ga zo door! Make it colorfull!
  Groetjes, Sari

 3. Het jaar afsluiten met zo’n kleurrijke blog.
  Hoe leuk is dat.
  Wat zijn ze mooi en zo eigenstijl allemaal.
  Zo leuk om te kijken.
  Ik hoop er volgend jaar weer aan mee te doen.
  Wel tijd, maar geen inspiratie.
  Even teveel anders aan mijn hoofd.
  Blijf inspireren Margo, het lukt je iedere keer weer.
  Voor iedereen een heel krachtig, prachtig, maar VOORAL gezond 2017
  Liefs
  Irma Troost.

 4. Wat een mooie kaarten, voor mij allemaal winnaars.
  En wat voor geweldige cursisten, dankzij een geweldige docente!
  Heerlijk om dit te mogen bekijken en in me opnemen.
  Dank en hartelijke groeten aan allen
  Annemarie de Graaff

 5. Komen we zojuist thuis, nadat we onze logeetjes weer hebben afgeleverd, kijk ik in de mail en zie dat Ron tot de prijswinnaars behoort. Hij is zeer vereerd en we bedanken de jury-moeders voor hun waardering! Verder voor iedereen veel inspiratie en aquarelplezier in 2017! Dat gaat zeker lukken met zo’n enthousiaste docente! Groetjes van Ron en Toos de la Croix

 6. Ik ben perplex! Het nieuwe jaar begint al meteen met een geweldige verrassing!
  En dat terwijl ik een heleboel andere kaarten veel mooier vond,,,
  Hopelijk krijgen we allemaal zulke verrassingen in het nieuwe jaar, al is het “maar” door een wat leuk uitgevallen aquarel! Dat doet al zoveel goed…

 7. Hallo Margo, wat een mooie,creatieve serie van cursusten.. heel mooi om te zien hoe ieder zijn eigen tekenschrift heeft.. ze zijn allemaal even mooi om te krijgen….
  Dank je wel voor het delen

 8. Wat een prachtige kaarten allemaal. Zo leuk om te zien hoe iedereen weer op z’n eigen manier ermee aan de slag is gegaan.
  En wat superverrassend dat mijn inzending opeens bij de winnaars staat!!!
  Allemaal een heel goed en kleurrijk (aquarel)jaar gewenst!

  1. Proficiat Ria, zo zie je maar zelfs in de laatste dag van het oude jaar wordt je nog verrast. Wie weet wat er allemaal in 2017 nog komt.

  1. Hoi Rina, ja wat een verrassing voor je! Een mooie afsluiter, let op je brievenbus volegdne week… een prijs komt je tegemoet. Proficiat!

 9. Wat leuk om mijn eigen kaart terug te zien tussen al het moois!
  Voor alle website bezoekers en speciaal voor Margo, een kleurrijk, creatief 2017!

  1. Dank je wel Bea voor je beste wensen, ik heb het verhaal half nog niet klaar en jij bent er al met je reactie. Super! Een… dat het een heel mooie aquarel jaar voor jou mag worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte van upload: 256 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Ken jij mijn 7 TIPS voordat je begint te aquarelleren? Ontvang GRATIS deze PDF.
V
ul je emailadres  in (klik op de oranje knop) en het wordt je toe gestuurd.