Aquarel Inspiratie Lente

Er zijn van die momenten in je leven die speciaal zijn.

Meestal zijn ze eenmalig, daarom onthouden we ze. Vreemd genoeg kan iets speciaals minder speciaal worden als je het vaker meemaakt.

Blijkbaar kun je eraan wennen en als dat gebeurt, dan wordt het speciale iets gewoons. Pas als je het opnieuw meemaakt en er voor open staat, zie je weer het bijzondere van dat moment. Die momenten tillen je even uit je gewone leven en geven inspiratie én meer…

Als je ouder wordt, lijkt het wel alsof je daarvoor gevoeliger wordt. Alsof je wat meer open staat voor de wereld om je heen. Nieuwe ‘momenten’ wordt gekoppeld aan oude herinneringen en die versterken de emotie én de inspiratie.

Als aquarellist is mijn omgeving mijn inspiratie en krachtbron om te schilderen. De vier seizoenen zijn zo magnifiek en tegelijk ook zo gewoon dat we geneigd zijn er eerder over klagen dan nog het bijzondere ervan te zien. Terwijl voor mij het voorjaar een van de speciale momenten van het jaar is.

De beukenheg in mijn tuin draagt nog zijn bruine bladeren, terwijl in sommige tuinen en bermen de bollenbloemen hun vrolijk gekleurde hoofdjes al boven de grond steken. In het bos zijn veel bomen nog kaal, maar de vroege vogels ontvouwen hun eerste groene bladeren. Dat prille babygroen aan de takken, waar het zonlicht mee speelt, ervaar ik als iets intens moois. Het is een soort bladerengeboorte. Als ik door het bos rijdt of fiets en ik zie de zonnestralen door de bladeren breken, dan word ik daar als aquarellist gelukkig van: zon, licht, kleuren en schaduwen.

Als ik nu door de woonwijk wandel, zie ik op tal van plaatsen bomen in hun voorjaarsbloesem. In wit, rood en rood-roze. Na een lange periode van winterse kaalheid lijken die bomen nu ineens een soort van gekleurde baljurk te dragen. Bij de rood-roze exemplaren lijkt wel alsof de bomen blozen! Van die gedachte kan ik de hele dag plezier hebben!

De lente levert me meer dan genoeg inspiratie en kracht op om de komende tijd volop aan het aquarelleren te gaan! Hoe is dat voor jou?

Ik heb een korte inspiratievideo voor je gemaakt. Klik hier om naar de video te gaan.

Wat inspireert jou in  het voorjaar? Met jouw reactie wordt dit verhaal nog leuker om te lezen, dus plaats je reactie hieronder! Daar maak je mij blij mee en ook de andere lezers. Ik hoor graag van je.

 

Zoek je aquarelplezier, inspiratie en aquarellessen? Ga dan naar www.aquarelworkshop.nl  Een paar keer per jaar starten online lessen en binnenkort hopelijk ook weer de live lessen!

Margo van Vegchel – Aquarel Academie

 

PS. Als je de video wilt bekijken en je ziet dit scherm (zie afbeelding links), klik dan op NEE, BEDANKT.
Dan gaat dit scherm weg en zie je de video.

15 thoughts on “Aquarel Inspiratie Lente

 1. Hoi Margo,
  Je tekst is heel herkenbaar. De seizoenen zijn juist cadeautjes zodat we het steeds opnieuw willen zien. Het maakt bewust. Het filmpje raakt mijn roots 😢. Heel treffend, mooi. 🙏🏻

 2. Kleurrijke tijd. Speciaal hiervoor hebben we op camping koningshof in een mobiel home gelogeerd en genoten van de bollenvelden. Ook ideaal voor de aquarel. Zelfs het weer werkte mee. Prachtige staalblaauwe luchten overdag en ‘s,avonds als kadotje een spetterend onweer. Kon het helaas niet schilderen. Voor herhaling vatbaar. Gelukkig hebben we de foto,s nog. Groetjes ine veltman.

 3. Margo, wat een inspirerend filmpje; ik vind het voorjaar prachtig, al dat frisse groen, die bloeiende bomen en ijverige en kwetterende vogels. De temperaturen dit voorjaar vielen nog wat tegen maar daardoor meer zin om binnen te gaan aquarelleren.

 4. Naar buiten gaan met mijn schilderspullen, in de natuur zitten en heerlijk erbij schilderen. Schilderen wat je om je heen ziet.
  Of het nu een mooi iets wordt of niet, als je er maar van geniet.

  1. Hoi Ieteke, wat een bevoorrechte positie, kan me voorstellen dat je schilderplek eventjes de keukentafel is geworden. GENIET

 5. Goedemorgen Margo, ik stap regelmatig op de fiets en geniet met volle teugen van de kleuren in het landschap. Ik blijf maar foto’s maken met in gedachten: dat ga ik schilderen. De natuur ontwaakt en trakteert ons op zoveel moois. Het schetsboek neem ik altijd mee, voor het geval dat…. Als het dan eens slechter weer is, dan kan je me vinden aan mijn ateliertafel. De lente op papier aan het schilderen. Ik geniet met volle teugen. Bedankt voor je mooie blog. Lieve groeten ook aan Wilco. Janneke.

 6. Mooi omschreven! Zo ervaar ik het ook: een nieuwe frisse wereld vol prachtige kleuren. Veel lammetjes in de wei. De vogels nestelen weer in onze vogelhuisjes . Daar wordt je zelf blij van en wil je weer aan de gang met kwast en verf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte van upload: 256 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Ken jij mijn 7 TIPS voordat je begint te aquarelleren? Ontvang GRATIS deze PDF.
V
ul je emailadres  in (klik op de oranje knop) en het wordt je toe gestuurd.