Aquarel Starter 2023: Wat Mensen Wensen? (VIDEO)

Happy Nieuw Jaar! Yes, er is weer een nieuw jaar begonnen, het is weer zover. We kunnen terugkijken naar het oude jaar en vooruitkijken naar het nieuwe jaar. Dat is allemaal mooi en aardig, maar waar het natuurlijk om gaat is wat je er mee doet! Het doet me denken aan de naam van een een spel dat mijn partner Wilco lang geleden ontwikkelde: ‘Wat Mensen Wensen’. De essentie daarvan was wat doe je met je wensen ten aanzien van je dagelijkse leefsituatie? Blijven wensen opgesloten in denkballonnetjes in je hoofd of bevrijd je ze en doe je er echt iets mee. Ik zou zeggen maak van 2023 je bevrijdingsjaar en prik die ballonnetjes door om te ontdekken of het luchtballonnetjes zijn of echte wensen! En als er aquarelwensen zijn, dan sta ik klaar om je te helpen het penseel weer op te pakken met de Aquarel Starter 2023.

aquarel-starter-2023De Aquarel Starter is een aantal jaren geleden door mij in het leven geroepen om mijn cursisten én andere geïnteresseerden aan het begin van een nieuw jaar te prikkelen en te helpen om weer creatief aan de slag te gaan. Na alle feestelijkheden van december gewoon lekker het hoofd leegmaken en fris en creatief beginnen aan een nieuw jaar. Want we hebben allemaal wensen én goede voornemens, maar die in de praktijk brengen… dat blijkt dan vaak wat lastiger.

Dat geldt ook voor mij. Gelukkig heb ik een partner die mijn wensen kent en mij helpt de luchtballonnetjes door te prikken en me af en toe gewoon voor het blok zet door een wens in vervulling te laten gaan. In eerste instantie natuurlijk onder luid protest van mezelf, want ik heb het al zo druk! Zo helpt hij me bijvoorbeeld meer schildertijd voor mezelf te nemen door zo nu en dan een vakantie te plannen waarin ik ook tijd heb om te aquarelleren. En op andere momenten roept hij elke keer als ik klaag over een gebrek  aan tijd voor mezelf: ‘Margo begin het eerste uur van je ochtend met wat je het liefst zou willen doen, aquarelleren, en ga pas daarna alle taken doen die (wél) op je takenlijstje staan.’ Het is een aparte variant op dat wat mijn vader vroeger altijd zei: ‘Begin de dag met datgene dat je het moeilijkst vindt, zodat je er vanaf bent en het niet de rest van je dag verpest omdat je er steeds tegenaan blijft hikken.’ Het zijn twee uitersten, maar je snapt wat ik bedoel. Mijn vader was overigens architect en kreeg vaak de lastige klussen op te lossen als er op de bouwplaats weer iets verkeerd was gegaan.

En zowel mijn partner als mijn vader hebben gelijk. Als je de dag altijd begint met wat (volgens jou) moet, dan blijft er nooit tijd over voor dat wat je echt wilt! En als je dat wat moeilijk is als eerste afhandelt, dan wordt de rest van de dag een stuk leuker. Dus ik ben de dag vandaag begonnen met lekker een aquarelletje maken. Geen pretenties, gewoon lekker schilderen, dan wordt het aquarel en de dag leuk en boeiend.

Om jou te prikkelen en creatief te helpen nodig ik je uit om mee te doen aan de Aquarel Starter. Het is een creatieve minicursus waarin je in de nat-in-nat-techniek los en vrij een mooi landschap schildert. Ik laat je zien hoe je door middel van kleurrijke vlakken kunt spelen met het onderwerp. Het gaat vooral om de sfeer en niet zozeer om details. Ook bij deze Aquarel Starter kun je stap voor stap genieten van de demonstratievideo’s en aan de hand daarvan je landschap laten ontstaan. Als je een klein beetje schilderervaring hebt, kun je al meedoen.

Leuk en interessant is ook dat ik een Expositievideo maak van alle deelnemers die een foto van hun gemaakte werk insturen. En uiteraard volgt er ook een een video waarin ik op een leuke, positieve manier inga op de gemaakte werken en tips geef voor de toekomst.

Doe mee en schrijf je in voor de Aquarel Starter 2023! Op 8 januari gaat de minicursus open en je hebt dan twee weken om aan de hand van de demonstratievideo’s je eigen werk te maken en (als je wilt) daarvan een foto naar me op te sturen voor de Expositievideo.

 

Doe mee! Klik hier voor opgave: https://aquarelworkshop.nl/aquarel-starter/

Ben jij meer van het terugkijken of van het vooruitkijken? En wie prikt jouw creatieve denkballonnetjes door om te ontdekken of het echte (creatieve) wensen zijn of gewoon lucht? Met jouw reactie wordt dit verhaal nog interessanter om te lezen, dus plaats je reactie hieronder!

Pluk, teken of schilder vandaag je dag
En geniet nu van jouw creatieve leven
Want gisteren is al weer verleden tijd
En je kunt eindeloos dromen over morgen
Of je kunt vandaag boeiende dingen laten gebeuren
Dan kun je morgen schilderend verdergaan
Terwijl je nageniet van de herinnering aan vandaag
Dromen en wensen zijn alleen bedrog als ze altijd over morgen gaan!

Ik wens je veel schilderplezier in het nieuwe jaar.

Margo van Vegchel
Aquarel Academie & Creatief Aquarel & Aquarelplezier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte van upload: 256 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Ken jij mijn 7 TIPS voordat je begint te aquarelleren? Ontvang GRATIS deze PDF.
V
ul je emailadres  in (klik op de oranje knop) en het wordt je toe gestuurd.