Twee aquareltips – inspiratievideo’s deel 6

aquareltipsIk heb deze keer twee aquareltips voor je. Van beide heb ik een filmpje gemaakt, dus vrolijke Margo heeft weer haar beste beentje voorgezet in deze grijze wintermaand. Grijs hoeft trouwens helemaal niet saai te zijn. Zeker niet als het voortkomt uit een bezoekje aan een vurig land. En dat je ook in een grauwe, grijze decembermaand aquarelplezier kunt beleven, zal ik je in dit blog laten zien. Genoeg inleiding, tijd voor tips.

 

 

TIP 1.
Dit najaar ben ik er even een weekje tussenuit gepiept. aquareltipsNiet zomaar eventjes, maar speciaal want Wilco en ik waren 40 jaar samen. Dat is toch aardig speciaal, al zeg ik het zelf! De tijd is voorbij gevlogen en we voelen ons nog redelijk jong, dus nog geen grijze muizen, maar onze lijven beginnen een beetje te piepen en te schuren. Dat gaan we te lijf door een paar keer per week te sporten, in ons werk nieuwe dingen te bedenken en uitdagingen aan te gaan (bijvoorbeeld www.aquarelplezier.nl) en door ’s winters onze lijven te laven aan de zon in een wat warmer land. Niet dat wij aan het strand gaan liggen, nee dus, maar die warme zon is weldadig voor je spieren en dat heldere zonlicht maakt ons vrolijk en geeft mij de kans om ook ’s winters buiten te tekenen en te schilderen!

aquareltips

Deze keer waren we op Lanzarote, een van de Canarische eilanden waar veel vulkanische activiteit is geweest. Dus een vurig eiland met nogal wat (stille) vulkanen en veel lavavelden. Een deel van het eiland is daarom zwart en grijs en dat zou je somber kunnen stemmen, maar het bracht mij op het idee om een schildertip te maken over het maken van de kleur grijs. Want er is een spreekwoord dat ik kan verbasteren tot “Mooi grijs is niet lelijk’.

Grijs kun je gebruiken in je aquarel om schaduw te creëren, om andere kleuren meer te laten spreken en om rust te brengen in je aquarel. Drie redenen dus om de twee video’s hieronder te bekijken. Veel kijkplezier.TIP 2.
Op naar de volgende tip!
Afgelopen week heb ik www.aquarelplezier.nl gelanceerd, een nieuwe website met aquarelcursussen voor starters en beginners. Iemand vroeg me wat het verschil is tussen een starter en een beginner. In mijn ogen is een starter iemand die nog nooit met aquarel heeft gewerkt en een beginner heeft al weleens een poging gedaan.
Aquarelplezier kan ook een leuk uitstapje zijn voor een wat meer aquareltipservaren aquarellist die een keer met een aquarelonervaren vriend, vriendin of familielid wil schilderen. De cursussen op de website helpen je schilderpartner goed op weg, zodat je zelf geen les hoeft te geven. Het leukste is waarschijnlijk als je zelf met je vriendin mee schildert en er eventueel je eigen draai aan geeft, maar ieder kan natuurlijk ook zijn eigen ding doen. Maakt niet uit, zo lang als je maar samen bezig bent en allebei aquarelplezier hebt!

De website bevat nu twee cursussen. Kijk zelf maar eens op www.aquarelplezier.nl welke dat zijn  Je kunt ze los per cursus kopen en ze zijn nu ook nog eens superaantrekkelijk geprijsd.

Het is altijd leuk en leerzaam als je reageert op het blogverhaal. daar steken ik en de andere lezers iets van op. Wil je reageren op de nieuwe website of vertellen wat jou aquarelplezier brengt, of hoe jij omgaat met de kleur grijs? Schrijf je reactie hieronder en klik op verzenden.

Smaakt dit naar meer? Ken jij inspiratie speurtocht deel 4 al?

Aquarelgroet,
Margo van Vegchel – Aquarel Academie & Creatief Aquarel & Margo Reist Rond

Zoek je aquarelplezier, inspiratie en aquarellessen? Ga dan naar www.aquarelworkshop.nl Een paar keer per jaar starten online lessen en live lessen!

Auteur van twee aquarelboeken: Alles over… Aquarelmaterialen en Bouwstenen voor een Uniek Boeiend Aquarel 

3 thoughts on “Twee aquareltips – inspiratievideo’s deel 6

  1. Ik denk dat jij een andere kleur roze heb dan ik. Mijn Opera rose gemengd met Sapgroen werd bruin. Evenals cadmiumrood met sapgroen, ook bruin. Windsor blue gemengd met Burnt sienna werd wel grijs.

    1. Hoi Joyce, goed dat je gelijk aan het mengen bent gegaan. Ja het kan zijn dat jij een ander rose of groen hebt als ik. Je zou eens kunnen proberen met hookers green light, die gebruik ik hiervoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte van upload: 256 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Ken jij mijn 7 TIPS voordat je begint te aquarelleren? Ontvang GRATIS deze PDF.
V
ul je emailadres  in (klik op de oranje knop) en het wordt je toe gestuurd.