Aquarelinspiratie tentoongesteld. Deel 5-VIDEO

Jammie, jammie, voor het lekkerste brood en de lekkerste taart ga je naar de bakker. Voor een geweldig boeket ga je naar de bloemist en voor mooie tanden ga je waarschijnlijk naar de tandarts. Oké, en als we het dan over inspiratie voor aquarellisten hebben, waar zou je dan het beste naar toe kunnen gaan?

Deel 5 alweer over aquarel en inspiratie. In de vorige afleveringen was ik in binnen- en  buitenland om je inspireren, nu ben ik gewoon…, binnen. Op de Aquareltentoonstelling van IWS Hollland in het midden van Nederland. Inmiddels hangen de aquarellen alweer bij de schilders thuis, maar ik laat je in de video wat flitsen van de tentoongestelde werken zien.

Aquarelinspiratie op de Aquareltentoonstelling

Ik vertel je lekker niet welke werken mij aanspraken, want daar gaat het hier niet om en dat is immers verschillend per persoon. Waar ik het met je over wil hebben is waarom het bezoeken van een aquareltentoonstelling voor mij het summum van inspiratie slurpen is.

Kijk het filmpje en laat me weten of een aquareltentoonstelling jou ook een inspiratiehoogtepunt oplevert.

Ik mocht twee dagen genieten van deze tentoonstelling. Een dag als suppoost en één dag met ongeveer vijftig leden (inclusief aanhang) van de Aquarel Academie. We kwamen bij elkaar om elkaar beter te leren kennen, aquarelervaringen uit te wisselen en natuurlijk om samen de tentoonstelling te bezoeken.

Tijdens de koffie met gebak gaf ik een miniworkshopje over hoe je zoal een tentoonstelling kunt bezoeken en er van kunt leren en je kunt laten inspireren. Het leuke van samen zo’n tentoonstelling bezoeken is dat iedereen anders is en dus anders kijkt en dus andere dingen opvalt. Daarom is het zo leuk om dit samen te doen, je leert en inspireert elkaar!


Samen met de cursisten van de Aquarel Academie deze tentoonstelling bezocht, lees wat zij van de miniworkshop en de tentoonstelling vonden.

Wat was het weer bijzonder deze Aquarel Academiedag in Neerijnen! Na een kort en enthousiast welkom van Margo gingen we aan de hand van een aantal aquarelkaarten, gemaakt door de docenten van de Academie, met elkaar in gesprek wat je opviel, welke techniek er was gebruikt etc. Dit als voorbereiding van het bezoek van de tentoonstelling, waar ruim 50 aquarellen hingen. Heel erg leuk en leerzaam.

De tentoonstelling was heel gevarieerd, dus was er veel te zien. Voor ieder wat wils, dat was duidelijk. Daarna nog even gezellig afkicken met een drankje op het terras. Lieve Margo, het is je weer gelukt om er een hele fijne middag van te maken. Heel erg bedankt voor je goede zorgen en ga vooral zo door!! Tessa

Op deze mooie zomerdag hebben wij kunnen genieten van de inspirerende aquarellen van IWS Holland in het Stroomhuis Neerijnen. Margo verwelkomde ons en onder het genot van koffie en appeltaart met een inleiding over hoe wij naar een aquarel kunnen kijken. Verschillende invalshoeken werden belicht. Op die manier konden wij met elkaar van gedachten wisselen en elkaar ontmoeten. Margo hartelijk dank dat je ons die mogelijkheid hebt geboden. Toos

Wat was dit een leuke activiteit………! Ook al ben ik geen structurele leerling van de Academie ben ik wel blij dat ik hier bij ben geweest. De oefening vooraf was geweldig en de tentoonstelling gaf een grote diversiteit aan aquarellen weer. Dat heeft mij ook weer geïnspireerd. Leuke locatie, lekker gebak, goede koffie en een fijn gezelschap. Greet

Bezoek jij weleens een Aquareltentoonstelling en wat doet dat met jou? Hoe inspireert dat jou? Ik hoor het graag van je, want dat inspireert mij en de lezers van dit blog! Schrijf je reactie hieronder en klik op verzenden.

Aquarelgroet,
Margo van Vegchel – Aquarel Academie & Creatief Aquarel & Margo Reist Rond

Zoek je aquarelplezier, inspiratie en aquarellessen? Ga dan naar www.aquarelworkshop.nl Een paar keer per jaar starten online lessen en live lessen!

Auteur van deze 2 Boeken:
Alles over… Aquarelmaterialen en Bouwstenen voor een Uniek Boeiend Aquarel

8 thoughts on “Aquarelinspiratie tentoongesteld. Deel 5-VIDEO

  1. Hi Margo,
    Per toeval stuitte ik op je website, doe je goed! Ik ben net begonnen met aquarel en heb toch een redelijke basisvraag waar ik moeilijk antwoord op kan vinden; over het schetsen en dan erover heen verven. Met welk soort potlood of pen doe je dit? En gum je het daarna uit? Of vloeit het vanzelf in de verf? Of wil je het bewust zichtbaar houden?
    Groet, Liset

    1. Hallo List, dank je wel voor je vraag. Over het gebruik van potloden en eventueel pennen/stiften in een aquarel zijn veel meningen. Goede en leuke vraag, zal er een blogvideo van maken.

  2. Hallo Margo, ik heb ook genoten van de gezellige warme middag. Heel fijn vond ik het om jou en andere leden van de academie weer te zien in levende lijve. De ontvangst was supergezellig en smakelijk. Toen ik boven in de expositieruimte binnen stapte was ik overweldigd door het aantal werken wat er hing. Wat een kleuren, stijlen en onderwerpen! Het ene sprak me meer aan dan het andere. Maar dat is natuurlijk een kwestie van smaak. Ik werd getroffen door de kleuren en technieken. Dat gaf mij enorm veel inspiratie. Ook leerde ik van de manier waarop het werk gepresenteerd werd. De lijst en ook de prijs. Al met al een heerlijke leerzame middag. Dank je wel daarvoor en groeten aan Wilco, die er helaas niet bij kon zijn. Lieve groeten Janneke.

  3. Dit was mijn eerste echte aquarel tentoonstelling, Margo. Dank je wel voor de “les” en de bijzondere tentoonstelling. Ik heb ervan genoten.

  4. Zoals je terecht stelt, Margo, een tentoonstelling geeft zeker inspiratie ! Het is zelfs dubbel : je kan volgen wat de schilder aquarellist boeide toen hij/zij het onderwerp eerst zag, én je kan meteen zien hoe de kunstenaar het onderwerp weergeeft, wat op zich al een inspiratie kan zijn om het ook eens te proberen. De werken die mij het meest bijgebleven zijn, zijn niet deze die het meest fantastisch geschilderd zijn, maar de manier waarop het onderwerp gebracht werd. Dan denk ik: dat zou ik ook zo eens willen schilderen. En het hoeft daarom niet steeds over NIEUWE onderwerpen te gaan. grtjs, Guy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte van upload: 256 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Ken jij mijn 7 TIPS voordat je begint te aquarelleren? Ontvang GRATIS deze PDF.
V
ul je emailadres  in (klik op de oranje knop) en het wordt je toe gestuurd.