Van blog naar boek (deel 1)

Het zat al lang in mijn hoofd en nu komt het er hopelijk uit. boekEen van mijn 2012-doelen is het schrijven van een aquarelboek! Blog én boek, het wordt een druk jaar!

Een boek schrijven is een hele onderneming. Welke titel geef ik het en waar moet het over gaan? Ik schrijf het boek immers niet voor me zelf, dan zou het een dagboek worden, maar voor geïnteresseerde anderen.

In een zakelijke training werd me aangeraden mijn cursisten te raadplegen. Want als ik zelf niboeket kan kiezen (want ideeën heb ik natuurlijk wel), dan kunnen zij me daarbij helpen. Aangezien zij ook mede mijn doelgroep voor het boek vormen, is het handig te vragen aan welke aquarelkennis ze behoefte aan hebben!

Nou, dat heb ik dus gedaan. Ik heb zo’n tweehonderd mensen tien aquarelonderwerpen gestuurd en ze gevraagd daaruit een eigen top drie samen te stellen. Wat daaruit voort kwam schrijf ik in deel 2.

En hoe krijg ik het voor elkaar? Als aquarelexpert zit er kennis in mijn hoofd en ervaring in mijn penseel, maar hoe krijg ik het netjes én mooi op papier? Ook daarvoor is een oplossing: ik volg een schrijftraining!

Margo van Vegchel – Aquarel Academie & Creatief Aquarel
Auteur: Bouwstenen voor een Uniek Boeiend Aquarel en Alles over… Aquarelmaterialen.

Zoek je aquarelplezier, inspiratie en aquarellessen? Ga dan naar www.aquarelworkshop.nl Een paar keer per jaar starten online lessen en live lessen!

2 thoughts on “Van blog naar boek (deel 1)

 1. Ha Margo
  Tijd vliegt, zoveel dingen willen, niet alles kunnen, keuzes maken, moeilijk, teveel leuke uitdagingen.
  Iedere dag kom ik ze weer tegen en jij ongetwijfeld ook in jouw dilemma “hoe schrijf ik een boek”. Ik volg je blog en hoop dat je iets prachtigs gaat neerzetten.
  Dat ik daar niet aan twijfel ,moge duidelijk zijn en ben dan ook hééél benieuwd wat er allemaal in jouw boek gaat gebeuren.
  Ik hou je in de gaten ..
  Groetjes
  Irma Troost

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte van upload: 256 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

boek
margovanvegchel

Van blog naar boek (deel 2)

Een van mijn 2012-doelen is het schrijven van een aquarelboek. Ik heb ik mijn cursisten gevraagd uit mijn lijst van tien aquarelitems hun persoonlijke top drie samen

Lees meer »

Ken jij mijn 7 TIPS voordat je begint te aquarelleren? Ontvang GRATIS deze PDF.
V
ul je emailadres  in (klik op de oranje knop) en het wordt je toe gestuurd.