Van Brownies naar Aquarellen met Passie (VIDEO)

Passie voor AquarelHet was vandaag weer heerlijk, helder, zondag. Maar niet zomaar een zondag, een Aquarel Academie Zondag! Eigenlijk zouden we gaan aquarelleren in het Openluchtmuseum in Arnhem, maar de route en voorbereidingen werden op het laatste moment naar Uden verlegd.

 

In Uden stonden de chocoladenkoeken en koffie met een likeurtoefje klaar bij Brownies & Downies. Vijfentwintig van mijn Aquarel Academiecursisten waren op de mini-workshop over mijn boek afgekomen. Of misschien ook wel op de brownies…

Na een gezellig uurtje workshoppen en de buik vol koffie, slagroomlikeur en brownies, wandelden we met z’n allen naar Galerie Kunstation. Aldaar was het al aardig vol, en dat was niet voor niets!
Passie voor AquarelDe tentoonstelling ‘Passie voor Aquarel’, georganiseerd door het Kunstation in samenwerking met IWS Holland, was werkelijk fenomenaal. Er hingen honderd aquarellen van vierenveertig aquarellisten: de variatie was geweldig en het niveau hoog. Als het werk dan ook nog eens mooi is opgehangen, zoals het geval was, dan koester je zo’n ervaring!

Passie voor AquarelDat was niet alleen mijn waarneming, maar ook die van mijn cursisten. Diverse mensen gaven aan nog eens terug te komen, om de tentoonstelling nogmaals te bekijken. Al met al was het weer meer dan een gewone zondag, het was een topzondag!

 

Bekijk de video

 

Voor degenen die deze gevarieerde Aquarel Academie Dag hebben gemist. De tentoonstelling ‘Passie voor Aquarel’ is er nog tot 1 oktober 2017. Mis hem niet, zeer aan te  bevelen. De volgende Aquarel Academie Dag zal in het voorjaar van 2018 zijn in, inderdaad, het Open Lucht Museum in Arnhem. Ik ben bezig met de laatste voorbereidingen, dus in 2018 gaat het lukken, gaan we lekker aquarelleren in Arnhem in het prachtige openlucht park en museum.

Ik ben natuurlijk heel benieuwd naar de ervaringen van de mensen die mijn mini-workshop hebben gevolgd en de tentoonstelling hebben bezichtigd. Maak ons deelgenoot van je ervaringen en schrijf ze hieronder op. Alvast bedankt!

Aquarelgroet, Margo

32 thoughts on “Van Brownies naar Aquarellen met Passie (VIDEO)

 1. Hallo Margo en Wilco. Wat was het een fijne en leuke dag verleden zondag, het was echt de moeite om een eindje te rijden. Wij zijn heel fijn ontvangen door julie emet een lekkere brouwnie en tasje koffie. Daarnan nog een leerrijke les gekregen. De tentoonstelling was echt heel knap en dan ook nog een lekker drankje en snackje onze dag was geslaagd. Dank aan julie beid. Spijtig dat hetzover is,maar van je video’s kan ik ook genieten! Dankbare groetjes !

  1. Hallo Marie Lousie, fijn dat het de moeite van het eindje rijden waard was. Leuk jullie beide ontmoet te hebben, wij hebben van jullie genoten.

 2. Hallo Margo en Wilco,
  Heel veel dank voor deze mooie zondagmiddag. Ik had jou en Wilco nog niet eerder ontmoet omdat ik pas 1,5 maand lid ben van de aquarelacademie. Het viel me op de website al op maar nu, na deze ontmoeting, weet ik het zeker….. Jullie zijn super enthousiaste mensen. Een hartelijk welkom, alles zo goed verzorgd en de workshop was leerzaam en leuk opgezet. Meteen een eye-opener en vooral nuttig en toepasbaar in de praktijk. Jammer was dat er nogal wat achtergrondgeluid was op de locatie. Het kostte inspanning om je goed te verstaan. Echter de koffie en het gebak waren heerlijk!
  Als nieuweling was het voor mij goed geweest als er een kennismakingsronde geweest zou zijn of een kennismakingsspel. Ik was er wel benieuwd naar wie wie was en wat eenieder zoals deed/ gedaan had op het gebied van tekenen/ aquarelleren. De bijeenkomst is bedoeld als ontmoeting met jou en het ontmoeten van de cursisten onderling. Wellicht komt dat vanzelf als ik wat langer lid ben van de aquarelacademie.
  De expositie was geweldig! Zoveel aquarellen, zoveel kwaliteit bij elkaar… dat had ik nog nooit mee gemaakt…. Al met al was het een inspirerende middag die ik niet snel zal vergeten. Hartelijk dank daarvoor!
  Met vriendelijke groet, mede namens Jos, Marie Claire Janssen.

  1. Hallo Marie Claire, dank je wel voor je uitgebreide reactie. Inderdaad een goed punt een kennismakingsronde, ivm met het korte programma hebben we dit achter wegen gelaten. Dank voor deze feedback, we zullen dit in het voorjaar zeker meenemen.

 3. Hallo Margo en Wilco,
  Hartelijke bedankt voor deze geweldige middag, alles zo goed verzorgd. De workshop was ook leerzaam en leuk opgezet, Een uitdaging om er ook in de praktijk iets mee te doen. De expositie was ook echt mooi om te zien. Kortom een fantastische middag.
  Hartelijke Groet, Henk en Dicky

  1. Hallo Henk en Doortje, dank je wel voor je leuke reactie. De mini-workshops zijn bij mij altijd actief, even luisteren maar dan vooral doen, zoals je schrijft het gelijk in de praktijk brengen. Fijn dat jullie dit als positief hebben ervaren.

 4. Hallo Margo,
  het was een SUPER zondag, erg leuk de workshop en daarna de aquarel expositie. Wat een variëteiten bestaan er toch in aquarel, geweldig! Ik probeer zeker nog een keer terug te gaan.

 5. Hallo Margo en Wilco,
  Ik kan me alleen maar aansluiten bij bovenstaande reacties. Ik heb er, zoals iedereen, intens van genoten en doe ik nog steeds met de mooie catalogus. Een inspiratiebron !
  Margo jij bent niet alleen een kei in aquarel maar ook in mensen gelukkig maken.
  Als ik nog ergens een gaatje vind, ga ik samen met mijn man nog eens kijken.
  Groetjes,
  Lisette

  1. Hallo Lisette, dank dank dank voor je lieve woorden. Wat is nu niet fijner om samen met Wilco, mensen gelukkig te mogen maken, een prachtig vak heb ik. Hierdoor zijn wij gelukkige mensen.

 6. Wat een leuke, gezellige en leerzame dag was het gisteren! De tentoonstelling in al z’n verscheidenheid, waarbij jouw werken mijn ogen naar zich toe lokten: prachtig!
  Ik ben heel blij dat ik jou als “juf”heb! Het was ook heel leuk om steeds meer van al je cursisten een beetje beter te leren kennen.
  En dan was er vooraf nog de gezellige meeting met heerlijke brownie en zowaar nog een lesje en een kijkopdracht.
  Het filmpje is een mooie samenvatting en herinnering van deze geslaagde dag!

  1. Hallo Suus, dank voor het delen van je ervaring. Het kijken met een kijkopdracht, vind ik zelf altijd plezierig. Hierdoor beleef ik de aquarellen dan nog intensiever.

 7. Wat ziet dat er mooi en gezellig uit.
  Heel jammer dat ik juist op die middag een workshop ‘licht schilderen in glas’ schilderen had geboekt. Een workshop met acrylverf waar ik ook enorm van heb genoten en geleerd. Maar ik had de kans een een aantal cursisten te leren kennen graag aangepakt.
  De tentoonstelling lijkt me prachtig en ga ik bezoeken!

 8. De dag in UDEN…..waar ligt dat? Nooit van gehoord ! Maar zoals zo vaak brengt de ”voorzegger” in de auto de oplossing : U ben op Uw bestemming! Dat zo’n ding dat weet, want wat is die bestemming?
  Dat is meest lollige workshop die je hebben kunt.Het begon al met een hartelijke ontvangst in een restaurant .Het viel niet mee voor Margo om aan het woord te komen ,want er werd wat af gekletst .Maar ja,zo maak je vrienden van je collega-schilders.En er moest getekend worden, naast je koffie en je Brownie moest je een foto overtrekken op een doorschijnend vel papier.Dat is een mooi trucje, dan hoef je niet eerst tekenen te leren en kun gelijk kleuren.We mochten het ook weer uitgummen,maar daar was nauwelijks tijd voor : de expositie ”Passie voor Aquarel” stond te wachten op ons.Met onze ploeg van een man of 25 vulden we bijna de hele ruimte ,maar geen nood ,dan kon je lang bij een schilderij blijven staan. En dat was ook de moeite waard! Wat een vakmanschap ,wat veel verschillende stijlen en wat een bron voor inspiratie! Ik ben zo blij dat jullie dit feestje hebben georganiseerd,ik zou er anders nooit naar toe zijn gegaan, Uden….nooit van…
  Hartelijk bedankt Margo en Wilco voor deze fijne dag En graag tot een volgende keer.

 9. Margo en Wilco,
  Super, super leuk en mooi,
  Enig om een aantal mede academieleden te mogen ontmoeten. Enkelen hebben op mijn werkjes gereageerd. Andere namen heb ik voorbij zien komen met hun producten. Heel bijzonder om bij die namen nu ook echt de mensen in levende lijve te zien en te horen.
  Tijdens de expositie met verschillende mensen gesproken, iedereen reageerde op het maken van notities of het heel dichtbij kijken, of neerknielen om de naam te kunnen noteer.
  Ook ik heb een aanvraag gedaan om basislid te worden van IWS.
  Fantastisch om die club te mogen gaan (onder)steunen.

  1. Hallo Annemarie, leuk dat je refereert aan de opdracht die jullie hadden meegekregen om de tentoonstelling te bekijken. Iedereen is daar heel ijverig mee aan de slag gegaan, in de video kan ik bijna de verhalen over: wat spreek je aan, zijn er beeldelementen gebruikt en welke dan, bijna meeluisteren. Dank je wel voor reactie.

 10. Een zeer gezellige, leerzame, en een prachtige tentoonstelling, waar ik nog een keer ga kijken, voor iedereen de moeite waard lieve groeten Katrijn.

 11. Jammer dat er iemand moest afzeggen, maar daardoor kon ik op het allerlaatste moment toch nog komen.
  De ontvangst door Margo en Wilco was weer top!
  Genoten van de hele middag, de ontmoeting met medecursisten, de workshop en natuurlijk de prachtige aquarellen bij expositie.
  Binnenkort ga ik, samen met mijn vrouw, er nog een keer heen. Echt de moeite waard.
  Bedankt Margo!
  Groeten,
  Henry

  1. Hallo Henry, bedankt voor je reactie. Elkaar ontmoeten als cursisten van de Academie is leuk, dat heb ik van meer mensen gehoord. Ik denk dat ik ook nog een keer de expositie ga bezoeken, zodat ik in alle rust nog een keer naar de mooie aquarellen kan kijken.

 12. Wauw wat een leuke middag hebben wij gehad. Heerlijk genoten van de brownie. Weer wat geleerd tijdens de lezing en tja toen de aquarellen bewonderen. Ogen te kort maar catalogus aangeschaft en thuis nogmaals alle aquarellen langs. Ondanks het hoge niveau toch mail gestuurd naar IWS met lidmaatschap verzoek .
  Warme groet Jolanda en Robbie

  1. Hallo Jolanda, proficiat dat je de stoute schoenen hebt aangetrokken om het lidmaatschap aan te vragen. De volgende stap op je aquarelpad!

 13. Wat was het een leuke middag.Ik heb genoten.Zoveel moois gezien. Bijzonder dat je dit allemaal voor ons doet. Nogmaals hartelijk dank.
  Lieve groet Toos Post

 14. Margo en Wilco,

  GENOTEN. Van de hele middag, workshop, expositie, medecursisten, brownie, kortom zeer geslaagd. En wat een niveau van aquarellen, prachtig. Mede door de catalogus geniet ik nog na.

  groet Rina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte van upload: 256 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Ken jij mijn 7 TIPS voordat je begint te aquarelleren? Ontvang GRATIS deze PDF.
V
ul je emailadres  in (klik op de oranje knop) en het wordt je toe gestuurd.