Durf jij erom te vragen? (VIDEO)

Vroeger zeiden ze: “Wie vraagt, wordt overgeslagen”. Er is ook een meer bijbelse versie: “Wie niet vraagt, wordt overgeslagen” (blijf bidden en u zult ontvangen). Ik ga meer voor: “Wie vraagt, wordt beter” (in aquarelleren).

 

Bekijk de video

 

Laat jij je werk aan andere zien? Vraag jij feedback? Laat het mij en de andere lezers weten, daar kunnen we allemaal van leren. Schrijf je reactie hieronder. Klein, groot, elke reactie is welkom!

Aquarelgroet,
Margo van Vegchel
www.aquarelacademie.nl
www.aquarelinfo.com

 

27 thoughts on “Durf jij erom te vragen? (VIDEO)

 1. Hallo Margo,

  Jaja ik laat mijn werkjes ook wel zien, zeker aan mijn vriendin Lisette, die geeft dan wel de gepaste reacties en tips vb, zat in de war om mijn tekening,op mijn blad te zetten, en ze heeft me een goede tip gegeven je voorbeeld en je blad in vier of zes verdelen en ja véél beter nu.
  Als ik mijn werkjes laar zien aan mijn moeder, dochter, kleindochter hoooo allemaal mooi 😄 Mijn man is de lastigste van allemaal die zegt echt zijn gedacht, te fel, te groot ,te klein ,te weinig uitgelopen 🙄 Maar ook wel positieve reacties hoor.
  Zo tot de volgende, veel succes met je video’ van al de,aquarellen die je hebt gekregen.

  Groetjes , Lydia

 2. Wat een leuk idee! Heel lief die kleine onderwerpje. Ik wilde ook een verjaardagskaart gaan maken. Dit is heel inspirerend! Maar nu nog eerst mijn opdracht van je cursus online !

 3. Wat een leuke hartverwarmende reacties op jouw video en je werk.
  Ik volg je nog altijd, al werk ik niet meer met aquarel . Mijn passie is soft-pastel.
  Toch leer ik van wat jij laat zien in je mails.
  Zoals in de reacties heb gelezen is je werk laten zien, ook al is het niet af, heel leerzaam.
  Ik doe het vaak en dan volgt er ook nog een fijn inhoudelijk gesprek.
  Dank je wel Margot.

  1. Ha Anne, klopt dat was ik vergeten, er volgt altijd een leuke gesprek. Ben je verlegen of weet je niks te vertellen, laat je werk zien! Anne dank je wel voor deze leuk tip.

 4. Ik laat wel vaak dingen zien. Ik ben wel geneigd om zelf de resultaten ‘af te kraken’ als ik er niet zo tevreden over ben.
  Als ik jouw aquarellen zie en je vragen en de reacties daarop, valt me echt op dat er zoveel verschillende meningen zijn. En wat is ‘goed’ en minder goed? Heeft ook vaak met persoonlijke smaak te maken.
  Ideeën en meningen van anderen kunnen je wel weer op een nieuw idee brengen.

  1. Hoi Ria, fijn dat jij ervaart dat iedereen een eigen bril op heeft. Wellicht is het ene glas kritischer als het andere, maar in ieder aquarel zit een stukje wat de moeite waard is.

 5. Hi Margo,
  Een heel goed idee.
  Ik dacht, is het een idee om ook een Facebook account aan te maken voor de cursisten???
  Fijne vakantie verder.
  Hartelijke groet, Martine

  1. Hoi Martine, leuke suggestie een Facebook account voor de cursisten. Jij als cursist van de Aquarel Academie hebt al een VIP behandeling, jij mag het in de Academie plaatsen.

 6. Ha Margo,
  leuk ritje met je mee!
  Jij kan rijden en praten tegelijk.
  Dat vind ik al knap.
  Ik kan me altijd maar op 1 ding concentreren .
  Dat doe ik dan ook tijdens mijn schilderlessen.
  Iedere vrijdagochtend schilder ik met een groep andere aquarellisten.
  Iedereen is bezig op zijn eigen manier, maar soms komt er iemand, al kijkend naar je pogingen, op een idee hoe je iets zou kunnen oplossen.
  En dat heeft echt te maken dat een ander met een open mind naar jouw werk kijkt.
  Zelf ben je al teveel in je werk “gezogen”.
  Het heeft mij al meerder malen verrassende werkjes opgeleverd.

 7. Eerder vond ik het spannend, om mijn werk aan anderen te laten zien.
  Maar sinds ik wekelijks met een groepje andere schilders/tekenaars aan het werk ben, is dat veranderd. Er wordt niet alleen met aquarel gewerkt, maar ook met olie- en acrylverf, met potlood en bister.
  We zien elkaar aan het werk en horen elkaars twijfels, bedenkingen, verzuchtingen en reacties. Je merkt, dat het ook bij anderen niet altijd gaat, zoals ze van te voren in gedachten hadden! Het geeft je moed om door te gaan, zelfvertrouwen en brengt je vaak op verfrissende ideeën.
  Bovendien werkt het voor mij heel prettig om een vaste tijd in de week ervoor te reserveren. Anders schiet het er toch vaak bij in.
  Doen dus!! Het brengt je zoveel!

 8. Hoi Margo, het is reuze leuk om in groepsverband te werken vind ik, je leert van anderen, zij leren van jou. Ideeën opdoen. Je moet wel voor kritiek/feedback openstaan. Voor mijn aquarellen heb ik me nu sinds kort aangemeld bij een urban sketching groepje. Lijkt me ook heel leerzaam.

 9. Ik laat mijn werkjes wel zien aan goede vrienden en stuur ze door op whatsapp naar mijn dochter, maar alleen als ik tevreden ben en als ze af zijn. Ook daarom vind ik de workshops bij Margo zo fijn, je kijkt rond en ziet overal inspiratie en invalshoeken ! Die heb je niet als je in je eentje werkt. Ze plaatsen op FB is misschien een goede oplossing als je vast zit of moet kiezen wat je wil uitwerken als eyecatcher ? Het vraagt wel wat moed om je werk zo publiekelijk te delen.

  1. Ha Lisette, trek die stoute schoenen eens aan en ga op feedback avontuur. Om de drempel lager te maken, je mag altijd een aquarel in wording op de Academie plaatsen met jouw vragen erbij.
   Maak gebruik van deze mogelijkheid!

 10. Hallo Margo, ik post al enige tijd mijn werk. En inderdaad geeft feedback van andere weer een frisse kijk op je werk. En het geeft een beetje bekendheid, ook leuk. Geniet nog lekker van het licht in La Palma en neem een beetje mee naar Nederland.

  Groeten aan Wilco,
  Janneke

 11. Hallo Margot,
  Een van de mensen hierboven schrijft: mijn man en zoon vinden alles leuk. Dat herken ik wel, al is de mijne gelukkig in staat om als ik heel gericht vragen stel mee te denken over mijn creaties. Ook herken ik de opmerking dat je het andere mensen nooit naar hun zin kan maken. Mijn schoonmoeder is helemaal gelukkig als ik met mijn techniek-oefeningetjes bij haar aan kom. Dat vind ik best lastig want dat nette landschapje of bloem is niet datgene wat ik als kunstenaar wil laten zien. Daarom vind ik het experiment wat ik dit jaar aan ga ook best spannend: ik ga op een paar kunstmarkten staan. Ik ben benieuwd of ik mensen tegen ga komen die net als ik het leuk vinden om te experimenteren met bijvoorbeeld compositie en het gebruik van diverse materialen. Jouw verhaal stimuleert mij om ook iets van mijn ontwerpproces te laten zien, want al die voorstudies zijn vaak net zo interessant als het schilderij zelf.

 12. Ha Margo! Wat leuk, heb je ons een stukje mee laten rijden op je vakantie plek?! Ik maak geen aquarelLen maar ik gebruik nog steeds jouw collage techniek met veel plezier en vraag dan ook anderen hoe zal ik verder gaan, want ik kom er ook nogal eens vast in te zitten, vooral eigenlijk vanwege de vele mogelijkheden die er zijn. Je kunt er maar één kiezen. En anderen hebben vaak een frisse kijk, dat geeft nog meer mogelijkheden. Uiteindelijk moet je zelf kiezen natuurlijk en de ideeën van anderen kunnen de doorslag geven van een idee wat je zelf al had. Dus ik ben het met je eens: gewoon doen om anderen erin te betrekken.
  Geniet nog even van de palmen en het zonnige weer, voor de terugreis weer begint.
  Groetjes, Sari

 13. Heel leuk en goed idee Margo.
  Dan kijken mensen die niet schilderen er ook naar en dat kan wel eens een frisse blik geven.
  Ik ga dan toch maar eens een facebookaccount aanmaken.
  Groeten van Hanneke

 14. Leuke vraag Margo! Ja hoor, ik laat alles zien. Achtergrond: ik zit hier alleen in Maleisië. Nog een half jaar te gaan en dan per 1/7 vroeg pensioen. Mijn man werkt ook in het buitenland en is dan al echt met pensioen. Maar dat terzijde. Uiteraard wil ik alleen daarom al ook iets horen over mijn werk en soms doe ik dat halverwege (maar alleen met een goede vriendin), maar meestal dus achteraf als het klaar is. Dan laat ik alles zien in WhatsApp of fotos op kantoor. Zet het beste ook op mijn desktop op kantoor (als ik er meer trots op ben). Ben je weer lekker bezig geweest vragen ze dan. En ze zeggen ook wat hen aanspreekt en wat niet. Mijn man stuurde ik vroeger een foto in what’s app maar met zijn “ik zou het niet kunnen” kan ik niets en mijn twee grote zonen vinden alles “mooi”. Daar heb ik dus ook niks aan.
  Dus ja, ik strooi het wel rond hoor. Maar ben zelf nog zo zoekende.
  Wat wel opvalt: smaken verschillen. Iedereen naar de zin maken lukt ook niet. Ik wil dus zelf eerst alles uitzoeken en proberen, om daarna verder te gaan met datgene dat echt mijn hart heeft.
  Groetjes,

  1. Marianne, dank je wel voor je leuke uitgebreide reactie. Klopt als een bus, vele meningen en vele verschillende smaken, uiteindelijk mag jij de keuze maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte van upload: 256 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Ken jij mijn 7 TIPS voordat je begint te aquarelleren? Ontvang GRATIS deze PDF.
V
ul je emailadres  in (klik op de oranje knop) en het wordt je toe gestuurd.