Expositie Aquarel en Kant

Het zit er weer op, de expositie van mijn moeder en mij! Aquarellen en Kantkunst, samen tentoongesteld in de mooie ruimte van Het Pakhuis in Cuijk. Het was een unieke tentoonstelling, niet alleen omdat het weinig voorkomt dat moeder en dochter samen exposeren, maar ook omdat er meerdere gecombineerde moeder-dochter-werken te zien waren.

Een aquarel met daarop kantkloswerk als een tweede laag, samen in één lijst. Zo ontstaat een uniek modern driedimensionaal kunstwerk. Nog nooit ergens anders gezien, ook niet op Google. 

 

Mijn moeder, Margreet, liet ook nog objecten in de vorm van ander, modern kantkloswerk zien. Veel bezoekers waren heel belangstellend, omdat zij bij kantkloswerk dachten aan de ouderwetse vormen van vroeger en niet bekend waren met modern kantkloswerk.

Verder waren er op de expositie diverse variaties aan aquarelwerk van mij te zien. Naast de aquarellen met kant, langwerpige bloemenaquarellen op hout gespannen, kleine fruitaquarellen op claybord geschilderd en bloemaquarellen op claybord en op papier.

De gedachte achter de expositie was het werk tonen aan de buitenwereld en er samen met mijn moeder een feestje van maken. En een feestje was het! Het was twee dagen lang een komen en gaan van bezoekers in de gezellige, lichte ruimte van het Pakhuis. Er was veel interesse in de diverse kunstwerken en achterliggende technieken, waardoor er veel leuke gesprekken en gesprekjes ontstonden. Op zondag was ik van 11 uur ’s ochtends tot de sluiting om 17 uur contant in gesprek met de stroom van bezoekers.

Op zondagochtend gaf ik trouwens ook nog een lezing over de expositie aan de leden van de Aquarel Academie in het kader van de jaarlijkse Aquarel Academiedag. De leden werden met koffie en gebak ontvangen in restaurant Horizon. De groep was zo groot dat we de lezing en het bezoek aan de expositie in tweede delen deden, zodat een ieder in alle rust de tentoongestelde werken kon bekijken.

Ik wil hierbij, ook namens mijn moeder, alle bezoekers van harte bedanken voor hun komst en voor de leuke gesprekken. We zijn nu even aan het bijkomen van het werk, de indrukken en gesprekken, maar we hebben er intens van genoten. Jullie komst heeft dit feestje mede mogelijk gemaakt!

Om nog even na te genieten hieronder een video met een korte impressie van de expositie. Ook voor de vele mensen die me gemaild hebben dat ze helaas niet konden komen. Zo kun je toch nog even meekijken en meegenieten. Veel kijkplezier!

 

Ik ben benieuwd naar wat jij van de expositie vindt. Heb je hem bezocht of misschien alleen de video hierboven bekeken. Laat me weten wat wat jij ervan vindt! Schrijf je reactie hieronder en klik op verzenden.

Aquarelgroet,
Margo van Vegchel – Aquarel Academie & Creatief Aquarel

www.aquarelplezier.nl
www.aquarelacademie.nl
www.creatiefaquarel.nl

Auteur van de aquarelboeken: Bouwstenen voor een Uniek Boeiend Aquarel en Alles over… Aquarelmaterialen

Zoek je aquarelplezier, inspiratie en aquarellessen? Ga dan naar www.aquarelworkshop.nl Een paar keer per jaar starten online lessen en live lessen!

16 thoughts on “Expositie Aquarel en Kant

 1. Wat een prachtige, intieme tentoonstelling van jou en je mam. Bijzonder dat je dit samen hebt kunnen doen maar vooral samen kunstwerken hebben gemaakt!
  Hele aparte en nieuwe ontdekkingen met aquarel en kant. Ik heb ervan genoten en ook de toelichting vooraf was erg waardevol want je hebt anders geen idee hoe jullie samenwerking tot deze mooie resultaten met kant en aquarel tot stand is gekomen. Je gaat met een andere blijk ernaar kijken. Proficiat en ben benieuwd of er nog meer gezamenlijke kunstwerken tot stand komen.

 2. Dag Margo en moeder,
  Ik heb net de video bekeken. Was zeer verrast over wat er te zien was op deze prachtige lichte locatie aan de Maas. Inderdaad je verwacht eigenlijk het “oude” kantklossen, maar dit is uniek, nog nooit gezien!
  Wat een expressie en ook zo divers. En inderdaad, samen exposeren, zeker met ook nog zo’n kunstzinnige moeder is toch wel erg leuk.
  Ben blij voor jullie beiden dat er zoveel belangstelling en respons was.
  Veel groetjes, Liesbeth

  Heb jaren in Cuyk gewoond. Had dat weekend gasten, dat viel zo…maar achteraf…toch jammer dat ik er niet was!!

 3. Complimenten, Margo,ook aan je moeder! Wat creatief en bijzonder. Ik kon er helaas niet bij zijn, de afstand wordt te groot. Jullie hebben eer van je werk. Misschien ook eens in Neerijnen?
  Hartelijke groet,
  Kitty

 4. Hi Margo, ik heb de video 4x bekeken, kreeg er geen genoeg van en heb genoten van de prachtige tentoonstelling! . Jammer dat ik niet kon komen om alles van dichtbij te bekijken. Wat een leuke vlotte moeder heb jij en wat een mooie dingen maakt zij ook. Fantastisch om dit samen met haar te kunnen doen. Ook de clayboard schilderijtjes zag ik staan, dat is toch ook een leuke techniek! Gefeiciteerd met het mooie resultaat van de tentoonstelling!

 5. Proficiat voor deze prachtige tentoonstelling. Bedankt voor de impressie waar ik van genoten heb. Spijtig dat ik er niet live kon bij zijn; de afstand maakte het voor mij moeilijk.

 6. Hallo Margo,

  Wat ziet dat er allemaal prachtig uit zeg!! Ontzettend gaaf dat je zoiets met je moeder samen hebt kunnen doen en wat maken jullie, apart en samen, geweldige kunstwerken.
  Ik had er heel graag getuige van willen zijn, maar de afstand maakte het lastig. Ik heb genoten van de video, het is een mooi impressie van de expositie en van jullie. Bedankt om dit met ons te delen!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte van upload: 256 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Ken jij mijn 7 TIPS voordat je begint te aquarelleren? Ontvang GRATIS deze PDF.
V
ul je emailadres  in (klik op de oranje knop) en het wordt je toe gestuurd.