Ik heb de kriebels… en jij?

Als aquarellist krijg ik soms de kriebels, vooral in de lente als de zon wakker wordt en me vrolijk maakt. In deze periode lees je veel over de week van de lentekriebels van een bepaalde stichting, maar mijn kriebels zijn anders. Ze zijn wel opwindend, maar op een andere manier.

In de lente begint het in mijn hoofd en handen te kriebelen. Het hoofd wil boeiende, zeg maar spannende dingen doen en mijn handen willen aan de slag. De drang om met aquarel aan de slag te gaan wordt steeds sterker. Het lijkt wel of mijn potloden en penselen wakker zijn geworden en me signalen sturen om op pad te gaan. Buiten lijken de kleuren op mijn pallet steeds intenser te glimmen of is het de reflectie van het lentezonnetje?

Met mijn kop uit het raam hangend of helemaal buiten geniet ik van de fluitende vogels en van het jonge bladergroen en al die andere machtig mooie kleuren die door de prille lentezon zo mooi uitgelicht worden.

Het zijn zalige zonnige momenten om de dag met aquarel te beginnen of te eindigen. Het is als een bron van energie die me stimuleert en uitnodigt om de wereld om me heen vast te leggen op papier.

Waarna ik later in mijn atelier doorga in de flow en mijn schetsen of kleine aquarelletjes omzet naar een volledig aquarel. Wat is de wereld van het aquarel toch heerlijk genieten!

Eigenlijk wilde ik een nieuw blogverhaal schrijven over dit doegevoel, maar toen bedacht ik me dat ik in het verleden hier al meerdere leuke verhalen over heb geschreven. En de opmerking van cursist Joke (‘Herhalen is soms ook gewoon prima. Het hoeft niet altijd iets nieuws te zijn.’) bracht me op een idee die voor je op een rijtje te zetten!

Ik heb vijf verschillende verhalen voor je geselecteerd, waarvan sommige met video en sommige met een gast erin. Ik hoop dat ze bij jou, net als bij mij, weer een aquarelglimlach op je gezicht toveren. Veel lees- en kijkplezier en laat me vooral weten of ze bij jou ook de aquarelkriebels doen ontwaken. Geef je reactie onderaan de pagina en klik dan op verzenden.

  1. Aquarel Inspiratie Lente    https://aquarelblog.nl/aquarel-inspiratie-lente
  2. Inspiratie: kijk over mijn schouder en wandel met me mee! https://aquarelblog.nl/inspiratie-kijk-over-mijn-schouder-en-wandel-met-me-mee/
  3. The joy of painting together https://aquarelblog.nl/the-joy-of-painting-together/
  4. Gruwierlijke Aquarel Tips  https://aquarelblog.nl/guy-gruwier-gruwierlijke-aquarel-tips-video/
  5. Een knapzak vol tools https://aquarelblog.nl/schetsboek/

Ook de aquarelkriebels gekregen en zin in een aquarelcursus of aquarelhulp nodig live of online? Klik dan op de volgende link om naar de cursuspagina te gaan, www.aquarelworkshop.nl

Aquarelgroet,

Margo van Vegchel van de Aquarel Academie & Creatief Aquarel & Margo Reist Rond

Auteur van de volgende twee boeken:

Alles over… Aquarelmaterialen en Bouwstenen voor een Uniek Boeiend Aquarel

4 thoughts on “Ik heb de kriebels… en jij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte van upload: 256 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Ken jij mijn 7 TIPS voordat je begint te aquarelleren? Ontvang GRATIS deze PDF.
V
ul je emailadres  in (klik op de oranje knop) en het wordt je toe gestuurd.