Inspiratie: kijk over mijn schouder en wandel met me mee! Video

Het mooie frisse nieuwe groen komt voorzichtig aan de bomen, ontluikend voorjaar, nu Nederland ook weer langzaam aan tot het normale probeert te komen? Dit blogverhaal ter inspiratie. Ik heb deze in 2013 geschreven, maar nog steeds actueel.

Mijn aller eerste video is hierin gepubliceerd, ik kom met mijn camera voorzichtig ontluikend naar voren.
——————————————————————–

kinderwagen

De kinderwagen schudde en schokte, ik werd alle kanten op gegooid, toch bleef mijn hoofd naar boven gericht, want daar 

gebeurde het. Enge, maar ook wel een beetje facinerende figuren, bogen zich over mij heen en weken weer naar achteren. Het zonlicht speelde met hen mee, donkere schaduwen en

lichtexplosies wisselden elkaar af.

Soms kom je wel eens terug op plekken waar je als kind op vakantie bent geweest. In dit geval Berdorf in Luxemburg, een plek waar je vanuit de camping zo de kloven, op z’n Luxemburgs ‘schlüff’, in wandelt.

Machtig mooi, maar niet verder vertellen, zodat ik ook de volgende keer daar weer rustig inspiratie op kan doen.

Maar dit is toch een blog over aquarel? Jazeker, daar komen we zo op, ik heb even een inleiding nodig. Mijn ouders gingen niet echt met mij in een kinderwagen de kloof in, al was het alleen al omdat ik toen al een jaar of tien was. Maar als je op zo’n locatie in je tentje aan het dromen bent, vermengen zich dromen en werkelijkheid! Die mix is een mooi bron voor inspiratie. Daarmee komen we uit op aquarel!

In de eerste twee delen van deze serie schreef ik over over zweten, zwoegen, zwabberen of zwemmen. Oftewel hoe krijg je een leeg vel papier vol met een mooi aquarel. Juist ja, inspiratie activeert je creativiteit. Maar er is meer dan dat, er moet ook echt gezwoegd worden, want de weg naar het eindresultaat brengt flow en dat geeft intens plezier in het schilderen.

In het vorige blog gaf ik je tien van mijn inspiratiebronnen en ik zei: ‘Wees voorbereid!’ Nu geef ik je meer dan woorden! Terwijl ik met mijn schetsboek door de kloof loop, laat ik je over mijn schouder meekijken naar wat mijn inspiratie beïnvloed. Want soms zeggen beelden meer dan woorden! Loop je mee?

ScreenShot2 van de video

Dit is mijn eerste videoblog (klik op deze regel :  http://www.youtube.com/watch?v=ya1maQm7MjY&list=UUL5JEuAD31v0BMX07MgXfLQ&feature=share&index=1), ik ben natuurlijk heel benieuwd naar jouw reactie en nodig je van harte uit om die hieronder te geven. Dat stimuleert en inspireert mij en de lezers! Deel het ook op Facebook met je schildervrienden.

In de film zie je schetsen, je bent natuurlijk benieuwd naar het eindresultaat. In de online aquarelacademie zijn deze schetsen en studies verwerkt tot de cursus ‘Van je Hand naar de Wand’. In deze cursus (8 lessen) leer je een foto als startpunt voor je aquarel te gebruiken, maar in plaats van deze helemaal na te schilderen, leer je technieken om je eigen creativiteit te laten groeien. Het Resultaat: je ontwikkelt een eigen stijl en je aquarellen lijken minder op nageschilderde foto’s.

9 thoughts on “Inspiratie: kijk over mijn schouder en wandel met me mee! Video

 1. Geweldig, dat ik jouw verslag over je wandeling in Luxemburg gelezen heb. Ik heb momenteel veel inspiratie en moed nodig om te beginnen. Gelukkig heb ik nu wel heel veel zin gekregen.

 2. Ha Margo,
  Wat een leuke wandeling en mooi dat je ons attent maakt op wat er zoal te zien is. Je zou er anders aan voorbij kunnen lopen. Zelf ben ik vooral gecharmeerd van het groen in het zonlicht dat na de kloof opduikt. Zo zie je maar weer dat iedereen er iets anders uitpikt!
  groetjes, Sari

 3. Hoi Margo,
  Dat is inderdaad een plek die overloopt van inspiratiemogelijkheden! Ik kan me niet herinneren of ik daar ooit geweest ben, maar het gaat zeker op mijn ’to do’ lijstje komen van vakantiebestemmingen!
  Verder begrijp ik wel wat je bedoelt, zo loop ik ook vaak door de wereld te kijken en indrukken op te doen! Meestal vergeet ik dan te schetsen, dus ik ben blij als er mensen mer camera’s meegaan. De foto’s en mijn eigen indrukken zijn dan de belangrijkste souvenirs van de wandeling.
  Jammer genoeg heb ik het al heel druk in het weekend van 28 september, maar ik ploeter nog wel een jaartje door op mijn eigen manier…
  groetjes, Janneke

 4. Wow,wat een mooie wandeling heb ik met je mogen maken.
  Mijn hersens zijn aan het kraken.
  Het gaat hier om geur, kleur, licht en donker.
  Niet om een mooi geschilderd plaatje.
  Het gaat veel verder.
  Daarom kraken mijn hersens.
  Het is een heel andere manier van omgaan met beelden die zich vastzetten in je hoofd.
  Mijn maandagochtend wandeling morgen zal er anders uit zien.
  Ik ga het anders bekijken.
  Ik ga letten op geur, kleur, licht en donker contrast.
  Was het naar maandagochtend!

  Irma

 5. Hoi Margo, als je goed om je heen kijkt valt er een hoop moois te zien. Jij hebt er de ogen voor en je gebruikt ze om prachtige aquarellen van te maken. Geweldig, je bent zelf een bron van inspiratie voor een hoop mensen en zeker voor mij. Bedankt voor deze leuke video en ik blijf je volgen. Groet Janneke

 6. Wow, prachtige, krachtige inspirerende beelden. Ben benieuwd naar de aquarellen die daar uit voortkomen, Dank voor het mooie filmpje. liefs, Ceciel

 7. Margo, wat een mooie omgeving! Leuk dat je ons over je schouder mee laat kijken.
  Ik ben benieuwd naar de aquarellen die je gaat maken; de schetsen zijn al prachtig. Hier worden vast en zeker meer mensen door geïnspireerd. Ik wel in ieder geval.
  Gelukkig begint deze week de cursus weer.

  Groetjes,
  Carla

 8. Leuk Margo, ben meteen even met je mee gewandeld. En dacht toen aan mijn eerste buitenlessen. Wat krijg je toch een andere kijk op de wereld als je door de haren van een penseel kijkt.
  Was net van plan om aan de slag te gaan, goede timing, bedankt.
  Kleurrijke groeten Marcel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte van upload: 256 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Ken jij mijn 7 TIPS voordat je begint te aquarelleren? Ontvang GRATIS deze PDF.
V
ul je emailadres  in (klik op de oranje knop) en het wordt je toe gestuurd.