Inspiratiespeurtocht VIDEO

Social distancing, lockdown, thuisisolatie, woorden waar we nog nooit van hadden gehoord, laat staan ze toegepast.

Ik doe eraan mee, omdat het verstandig is én moet, maar dat wil niet zeggen dat ik thuis de hele dag stil hoef te zitten. Of thuis ga zitten pruilen of mopperen. 
Nee, joh deze toestand duurt nog wel even en om het vol te houden moet ik er niet de hele tijd mee bezig zijn. Ik volg de regels, maar ik maak van mijn huis geen deprimerend gebouw in oorlogsgebied, maar een werk- én vakantieoord. Buiten de voordeur zie ik nu maar even als het gevaarlijke Coronaland, waar strenge regels gelden.

Binnen schijnt bij ons de zon en werken en ontspannen we. Dat is de manier waarop ik het overleef! Dus ik schilder thuis lekker door en probeer positief en behulpzaam te zijn naar mijn medebewoners en naar mijn landgenoten aan de andere kant van de voordeur. Daar later meer over.

Nu al mijn aquarelgroepen en workshops in Groesbeek stilliggen, probeer ik niet alleen mezelf thuis bezig te houden, maar ook cursisten en andere aquarellisten die nu aan huis gebonden zijn.
Dus wat heb  ik gedaan? Ik heb met mijn smartphone een videotour door mijn huis gemaakt en gezocht naar schilderinspiratie.
Eén inspiratiespeurtocht.

Ik hoop dat dit jou ook inspiratie en moed geeft om te blijven aquarelleren en om thuis schilderonderwerpen te vinden. In de video vind je voorbeelden en ik heb er een paar snel voor je uitgewerkt.

Bekijk de video

Heb jij een inspiratietour door je huis gemaakt? Wat heb jij aan schilderonderwerpen gevonden? En wat heb je geschilderd?

Laat het ons weten en zien! Schrijf je reactie hieronder. Klein, groot, elke reactie is welkom!

Deel 1 uit de serie inspiratiespeurtocht. Deel 2 – hogere sferen, klik hier.

Vind je het fijn om thuis meer inspiratie en aquarelhulp te krijgen. Ik heb een online cursus voor je gemaakt ‘Creatief Leren Aquarel Schilderen’. Hij is net begonnen en je kunt nog tot en met 31 maart inschrijven en meedoen. Klik hier voor meer informatie.

Blijf positief & gezond én blijf aquarelleren!

Aquarelgroet,
Margo van Vegchel 

Misschien denk je aan de inleiding dat ik niet bij de buitenwereld betrokken ben! Zeer zelfs, maar wel op een positieve manier. 

Ik ben regelmatig assistent van mijn partner Wilco, die educatieve materialen voor moeilijk lerenden maakt.

Hij is de afgelopen weken non-stop bezig geweest met Praat- en uitlegkaarten over het coronavirus en werkt nog aan allerlei aanvullingen. Hij volgt al het coronanieuws en anticipeert daarop met visuele educatieve hulpmiddelen. 

Ik ben natuurlijk een van de mensen die positieve feedback geeft op zijn werk. 

Meer info: https://edubooks.nl/product/coronavirus-praatkaarten/

28 thoughts on “Inspiratiespeurtocht VIDEO

 1. Dag Margo,
  Leuke video met grappige voorbeelden (Zo voor de hand liggend, maar toch…)
  Ik kijk nu met andere ogen ook even rond. Ik heb er de tijd voor. (!!)
  Groet,
  Fons

 2. Dank je wel Margo,

  Ik heb ooit een les bij je gevolgd, nog steeds stuur je mij info.
  dat vind ik super tof,
  wil zeker weer eens komen maar ben al tijdje met acryl aan het werk.

  toch blijft de aquarel info mij steeds weer boeien, wat ik een nadeel vind, dat je de verf niet in de hand hebt…en ergens…..
  Lieve, kleurrijke groetjes, Wilma B. hou jullie allen veilig en gezond

 3. Wat heerlijk positief en wat hou je ons lekker bezig. Ik heb gewoon nergens anders meer tijd voor, en vooral niet om te piekeren over wat er in de boze buitenwereld gebeurt op dit moment.

  Probeer zo veel mogelijk te genieten van deze zee van tijd om te schilderen. Ik denk dat we voorlopig nog wel aan huis gebonden zijn dus daar moeten we gebruik van maken.
  Blijf gezond, iedereen. Groetjes, Anne Marieke

 4. Hallo Margot,
  Met super veel plezier je lespakket bekeken en ik heb veel zin om je opdrachten te maken. Leerzaam, duidelijk en heel inspirerend. Wat een goed idee. Chapeau!

 5. Hallo Margo, wat fijn van jou om aan ons, aquarellisten, te denken… je haalt ons, via deze weg, een beetje uit het isolement. Top!
  Je tips zal ik later zeker gebruiken want nu ben ik aan het zwoegen aan de voorlaatste les van ABC Architectuur, nl. de straat.
  In plaats van een mooie kleurrijke zuiderse straat, wordt het nu de Dorpsstraat van Eksel. Een beetje saai, alhoewel …. je zei toch dat wij de kleuren zelf mogen bepalen. Dan maak ik er een kleurrijke Dorpsstraat van. :-). Bij deze wens ik dat jullie allemaal heelhuids uit deze akelige periode komen.

  1. Hoi Myriam, fijn dat jij durft weg te dromen in extra kleur op je aquarel… dat helpt vast om door deze tijd heen te komen.

 6. Ha Margo,

  Grappig idee van je!
  Vorig jaar heb ik dat ook eens gedaan in de zomervakantie. Toen had ik een soort collage van een stuk of 12 van mijn lievelingsitems geschilderd met aquarelpotlood. Ook inderdaad dingen als een lievelingspen, penseel, parfum, een boek, mijn favoriete koptelefoon, mijn harp, etc. Was best nog wel moeilijk, dus toen wel eerst geschetst, maar uiteindelijk wel leuk geworden. Op dit moment zit ik ook al zo’n 2,5 week in thuis’isolatie’ omdat ik nog herstellende ben van corona. Tijd voor schilderen heb ik momenteel allesbehalve, want ik ben nog extreem moe waardoor ik zo’n 15 uur per dag slaap, en omdat de thuiszorg ook niet mag komen, heb ik het extra druk in de uurtjes op de dag die overblijven voor huishouden, administratie, mantelzorgtaken voor mijn man en mijn eigen vele medische dagelijkse handelingen. Over 4 dagen is mijn volgende aquarelles weer beschikbaar, dus ik ga snel aan de slag met mijn eindeloze berg administratie die is blijven liggen. (Het huishouden valt niet helemaal meer te redden, is teveel werk). Dus ik ga maar niet mijn berg wasgoed ofzo schilderen, is enigszins wat deprimerend, haha!

 7. Wat leuk, Margo! Nooit aan gedacht dat ik wat inspiratie uit de woonkamer kan halen. Het geeft een nieuwe kleurrijke blik. Dankjewel!
  Kitty Vreeburg

 8. Hallo Margo,

  Eerst en vooral bedankt voor je bemoedigde video , en je rondleiding in je atelier, nu hebben we lekker kunnen binnenkijken bij jou.
  En de tips die we eventueel eens kunnen proberen te aquarellen, de simpele dingen in onze omgeving.
  En… Deze,commentaren geven,me ook een troost en moed omdat er meerdere zijn die ook verschillende pogingen moeten doen oef…
  Hou je en en je familie gezond zodat we nog veel opdrachtjes krijgen.
  Warme groetjes , Lydia

 9. Heel leuk die video van jou ..zag subiet de verschillende leibanden voor mijn hond hangen ..dat vind ik al leuk ..dat brengt mij dan subiet naar mijn parka jas en ja wandelschoenen of laarzen ….dank je Margo om mij dingen te laten ontdekken in mijn huis ..grijs linda

  1. Hallo Linda, wat leuk dat van het een het ander komt. Ik zie het al helemaal voor me, we hebben even samen gewandeld met de hond, dank je wel!

 10. Hallo Margo, ik ben heel blij met de cursussen die je online geeft. Er is inderdaad veel in huis wat tot inspiratie kan dienen. Het is een kwestie van kijken en lekker los gaan in kleur. Wat denk je van wasgoed? Hele bijzondere vormen zo vlakbij. En inderdaad biedt de keuken mij ook voldoende onderwerpen. Ik maak kleurrijke kaarten als opkikkertje in deze tijd. Leuk voor mezelf om te doen en leuk om te krijgen. Ik vind dat je heerlijk bezig bent. Knop om en lekker creatief bezig zijn en hoofd leegmaken. Liefs en hou het gezond allemaal!

  1. Hallo Janneke, wat een heerlijk positieve reactie! Hé aquarelkaarten maken, leuk idee, 2 keer pret 1 keer om te maken en 1 keer om te ontvangen.

 11. Hallo Margo, Erg leuk je rondleiding in huis. Idee voor nieuwe Cursus/workshop? `In en om het huis`. Leren een klein onderwerp simpel weer te geven en met een stift te werken. Ik vind het niet meevallen om een onderwerp in een paar streken weer te geven. Zou graag daar mee aan de slag gaan. Momenteel druk met `Creatief leren schilderen` en de lessen van de aquarelacademie. Door jouw fijne lessen en je optimitische kijk is aquarellen voor mij een heerlijke bezigheid. Daar word ik zo blij van. Heel opbeurend in deze moeilijke tijd van afzondering.
  Groetjes Ellen

  1. Hallo Ellen,
   Dank je wel voor je lieve positieve reactie en voor je complimenten over de Academie en nu deze nieuwe cursus. Fijn dat het aquarelleren je nu helpt. Zet hem op, lekker aan de slag met verf en water.

 12. Hey Margo, wat een goed idee om ons te laten kijken naar het mooie of het bijzondere in onze omgeving ! Ik voel me plots niet zo alleen meer door de noodzakelijke maatregelen, maar verbonden met alle aquarellisten die op zoek zijn naar ….
  Ik onthou je tip voor wat later omdat ik net,als Marga, met mijn eerste inzending voor de cursus creatief leren schilderen in mijn hoofd zit. Ik waag mij vanmiddag aan mijn derde poging en kies dan welke ik inzend !
  Margo, bedankt voor dit mooie, hartverwarmende initiatief. Je bent een baken in deze moeilijke tijden. Hou je gezond !
  Lisette

 13. Hoi Margo,

  Wat een een heerlijke opbeurende video heb je weer gemaakt!! Alleen daarvan word ik al heel vrolijk. Ik ervaar zoals zovelen nogal wat spanning in mijn hoofd en knopen in mijn maag door alles wat we momenteel meemaken. Een enorme uitdaging was, zoals Marga hierboven al aangeeft, de eerste opdracht van je extra cursus. Vandaag probeer ik van de vierde poging nog iets te maken en stuur hem, weliswaar met knikkende knieën, samen met mijn vragen naar je op. Deze rondleiding vond ik super, jij weet van alles wel iets moois te maken en zoals jij het brengt lijkt het ook heel simpel. Zelf was ik hier beslist niet opgekomen, maar ik ga zeker zelf ook eens een rondje maken en gewoon aan de slag op de manier die je ons toont. Dat moet toch voor mij als beginneling te doen te zijn. Bedankt voor je inspiratie en hopelijk tot snel! Groetjes, Marian

  1. Hallo Marian, wat leuk dat het je schildersogen nog verder heeft opengezet. Dit gaat je vast en zeker lukken, heel veel schilderplezier.

 14. als je thuis bent en om je heen kijkt krijg je nieuwe inspiratie……er is zoveel moois gewoon in je eigen kamer
  ik laat me zeker inspireren en zal je op de hoogte houden…ik maak nu portretten ,1 zelfportret naar een redelijk recente foto en op weg naar Pasen een Christus-portret naar Rembrandt, beide in aquarel….

  En de grote eik in het plantsoen wordt ook geschilderd in aquarel, hij loopt al wat uit, maar ik gebruik veel kleur eromheen….en natuurlijk een bos tulpen….
  succes met alles

 15. Hi Margo, wat een leuk initiatief weer van jouw. Echt geweldig, ik ga het zeker doen. Zit nu nog even te zweten op de eerste opdracht van “creatief leren aquarel schilderen”, morgen mijn vierde poging, pffff. Deze situatie doet ook wat met je hoofd hoor, soms is het moeilijk te concentreren. Wat kan ik doen om te helpen zonder mijzelf en mijn naasten in gevaar te brengen en doe ik wel genoeg, dat soort dingen. Maar we doen ons best en ik ga door met schilderen want ik weet ook dat dat helpt. Bedankt weer voor dit leuke idee en ik ga ermee aan de slag. Blijf goed voor jullie zelf zorgen en tot snel! Groetjes, Marga

  1. Hoi Marga, Dank je wel voor je lieve woorden. Klopt deze rare tijden geeft onrust in het hoofd. Misschien is daarom schilderen juist zo fijn, dan moet je je even afsluiten en focussen op je aquarel. Mij geeft het rust (in het hoofd).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte van upload: 256 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Ken jij mijn 7 TIPS voordat je begint te aquarelleren? Ontvang GRATIS deze PDF.
V
ul je emailadres  in (klik op de oranje knop) en het wordt je toe gestuurd.