De Liefde van Kleuren Mengen – Tip 1

Rood is de kleur van de liefde, zeggen we. Maar is dat echt zo? Het is maar een gezegde, rood staat voor houden van iemand die je lief hebt, maar er zijn ook andere liefdes. Groen is voor de natuurliefhebber de speciale kleur, blauw voor de zee liefhebbers en fans van het Nederlands elftal houden van de kleur oranje.

Maar is die liefde altijd strak en stevig?

Ik denk het niet, afhankelijk van hoe we ons voelen en wat we meemaken, mengen we dagelijks wat meer of minder van een andere kleur door ons liefdesleven. Als we gaan mengen, dan veranderen we ons gemoed, zoals een schilder de kleuren van zijn aquarel aanpast aan zijn wensen of gevoelens. Dus laten we eens kijken hoe we makkelijk kleuren mengen, zodat we de tinten krijgen die we willen.

Dus ga ik het vandaag over het mengen van kleuren met je hebben. Ik laat je een handige manier van het mengen zien, zodat je makkelijk en snel de kleurtinten kunt maken die je nodig hebt. Voor je aquarel of ‘voor je dagelijkse gemoed’.

Natuurlijk kun je veel kleuren ook in een tube kopen, maar door zelf kleuren te mengen leer je meer van de kleurenleer en kun je veel meer verschillende tinten maken. En doordat je het zelf doet en al experimerend ziet wat je maakt, zullen de kleuren ook veel meer aansluiten bij je wensen en gevoelens. Ik ga er vanuit dat jij je, net als ik, dagelijks laat beïnvloeden door je omgeving en dat je dus dagelijks een andere kleurenliefde, dus kleurenvoorkeur hebt.

Doordat we in kleine stapjes mengen, kun makkelijker dezelfde kleur een tint lichter of donkerder maken. Dus wat is de essentie? Dat je de kleurenleer en het mengproces beter gaat beheersen!

Ook in het dagelijks leven is mengvaardigheid belangrijk. Je bent niet elke dag stapelverliefd op je partner, de natuur, de zee of wat dan ook. Soms is de liefde misschien meer oranjerood of meer rozerood dan puur rood. Handig om te weten hoe je aan die tinten komt als je je zo voelt!

Bekijk de video

Zoek je aquarelplezier, inspiratie en aquarellessen? Ga dan naar www.aquarelworkshop.nl  Een paar keer per jaar starten online lessen en binnenkort hopelijk ook weer de live lessen! Let op: de Aquarel Academie is tijdelijk geopend voor geïnteresseerden. Tot zondag 6 juni kun je je nog inschrijven. Ga naar https://aquarelacademie.nl/word-lid-2/. Ook zijn er binnenkort weer workshops: ga daarvoor naar www.aquarelworkshop.nl 

Margo van Vegchel – Aquarel Academie

 

PS. Als je de video wilt bekijken en je ziet dit scherm (zie afbeelding links), klik dan op NEE, BEDANKT.
Dan gaat dit scherm weg en zie je de video.

4 thoughts on “De Liefde van Kleuren Mengen – Tip 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte van upload: 256 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Ken jij mijn 7 TIPS voordat je begint te aquarelleren? Ontvang GRATIS deze PDF.
V
ul je emailadres  in (klik op de oranje knop) en het wordt je toe gestuurd.