Van wintergrijs naar zonnekleur

La PalmaDe winter is voor een aquarellist een lastige tijd, tenminste als je zoals ik buiten wilt werken. Er is weinig licht, de aquarelverf droogt niet en het is koud. Daarom moet ik dan altijd een paar weken naar een warm land, La Palma.
Daar trek ik er op uit, maak ik dagelijks schetsen en bedenk ik projecten en werk die uit, zodat mijn bedrijf blijft draaien. Veel aquarellen die ik maak en verkoop komen voort uit mijn zomerse weken in de winter.

Dit keer ben op de La Palma verzeilt geraakt.La palma Dat is goedkoop te bereiken, er is veel te zien en het is in januari gemiddeld 20 graden, dus mijn vingers zijn dan lekker soepel om te kunnen schetsen en schilderen.
Daarover later meer. Vandaag een blog over mozaiëk, daar werkt kleur en lijn totaal anders dan bij aquarel. Interessante inspiratiebron! Toch?

Met meer dan honderduizend mozaiëksteentjes en veel geduld beeldhouwde de Palmeese kunstenaar Luis Morera het prachtige plein Plaza de Glorietta in het gehucht Las Manchas de Abajo. Het doet denken aan het park van Gaudi in Barcelo, maar dan kleiner en zonder de toeristen. Het plantsoen sluit heel mooi aan op het plein.
Hieronder foto’s van het plein en plantsoen waar ik heerlijk heb zitten schetsen.

Hoe breng jij de winter door als aquarellist? Hoe stimuleer jij je inspiratie?
Klik op de reactieknop en deel jouw ervaringen met ons!

Lees ook het volgende verhaal: Straatmuseum in La Palma

Margo van Vegchel – Aquarel Academie & Creatief Aquarel
Auteur: Bouwstenen voor een Uniek Boeiend Aquarel en Alles over… Aquarelmaterialen.

Zoek je aquarelplezier, inspiratie en aquarellessen? Ga dan naar www.aquarelworkshop.nl Een paar keer per jaar starten online lessen en live lessen!

r-La_Palma-142

r-La_Palma-139

r-La_Palma-141

r-La_Palma-135r-La_Palma-133

La Palma

La palma

r-La_Palma-140

margo

12 thoughts on “Van wintergrijs naar zonnekleur

 1. Leuk, al die berichten, Margot en cursisten…thnx…!
  Ik heb nog steeds een aquarelblokkade…maar laat me wel inspireren…ik hou van kunstprogramma’s, de natuur, en fotografeer wat meer….sinds de burn-out zijn de prikkels vaak teveel….dus kalm aan dan maar….
  En op tafel staan de primula’s en narcissen
  Geniet van die fijne warmte en kleuren
  schilderliefs uit mijn plantsoen
  Christine

 2. Ha Margo, Leuke foto’s!!! Wat een prachtig park! En een heerlijke temperatuur, ik snap dat dat inspirerend is.
  Maarre…misschien is het juist ook wel leuk om straks, als je toch weer hier bent, de uitdaging van alle kleuren in grijs te gaan ontdekken?! Ik snap wel dat het te koud is om buiten te werken, maar de kleuren kunnen heel subtiel adembenemend mooi zijn, vooral rond een zonsop- of ondergang.
  Voor nu: geniet lekker van de weldadige warmte. Hier vriest hier het en ligt er prachtige sneeuw! Sommige mensen dromen van een elfstedentocht…
  groetjes uit Holland!
  Sari

 3. Hallo margot, Geweldig weer die foto’s van jou, geniet van de warmte daar . Mij stimuleert dit soort foto’s en ook de verhalen om mij heen. Ga met een Broer en of zus regelmatig naar exposities etc. en bv. vorige week naar Keulen David Hockney en een kwartier daar binnen, had ik en ook mijn broer de neiging om weer meteen de kwast te pakken en te gaan schilderen. Blijven genieten van dit soort dingen en om je heen blijven kijken . Dus je open stellen voor allerlei beelden groetjes Katrijn

  1. Katrijn, wat een heerlijk positief verhaal. Na een kwartier expositie al inspiratie voor nieuwe doeken, wouwh! Zo moet het in de winter. Groet margo

 4. Lekker warm daar! Zulke mooie dingen heb je trouwens ook in Portugal! Of had je, 26 jaar geleden…. maar ze zijn er vast nog wel.
  In de winter werk ik gewoon al mijn inspiratiebronnen van de voorgaande tijd “weg”. Dus ik heb een boel schetsen en foto’s (waar ik dan eerst een schets van maak) waar ik nog geen aquarellen van heb gemaakt en die gaan dan één voor één “onder de penseel”! Sinds Kerst heb ik ook een daglichtlamp, dus er is geen geldige smoes meer om niet te aquarelleren als de gelegenheid van een leeg huis zich voordoet.

  1. Janneke, een geweldige tip die daglichtlamp! Ik ken ze, heb ze en ze zijn niet meer weg te denken uit mijn atelier. Bedankt voor de tip, dit wordt een blogartikel.

 5. Hallo Margo, ik ben jaloers op je. Lekker warm en zoveel kleuren om je heen. In de winter maak ik vaak schetsen van foto’s die ik zelf maak. Dus dan ben je niet zo afhankelijk van het weer. Het werk droog ik bij de verwarming en als de winterzon schijnt ben ik helemaal blij, lekker veel licht. Ik wens je heel veel plezier met schetsen en bedankt voor je bloq. Groeten uit de vrieskou.
  Janneke

 6. Wat een zonige zomerwarmte straalt er uit je foto’s.
  Een heerlijke manier om inspiratie op te doen.

  Het doet mij denken aan een spreuk van “Loesje”
  “de zon stuiterde op het gras
  en landde
  zachtjes op mij”

  groetjes
  Irma

 7. Hoi Margot

  Wat heerlijk zo’n vakantie in de winter en als ik naar de foto’s kijk zie ik eigenlijk ook alleen maar Gaudi en dat doet mij weer denken aan Barcelona. Dan is het voor mij maar behelpen in de winter met de inspiratie. Ik ga al mijn boeken doorkijken van andere schilders, ga naar exposities e.d. Ik experimenteer ontzetten veel op dit moment met wat ik bij jou geleerd heb, en gebruik daarbij veel andere materialen.
  Dus af en toe een workshop helpt ook om een winter door te komen.

  Jeanne

  1. Jeanne, je bent heel actief in de winter! Wat goed dat jij je inspiratie bronnen; fotoboeken, workshops en experimenten hebt gevonden.

 8. Zittend in een wit en koud Hollands landschap laat ik me even opwarmen door je foto’s . Stap zo na een kop koffie in de auto en zal eens kijken of ik hier ook inspiratie kan opdoen.
  Ben héél benieuwd wat “jouw” mozaïeken ons volgende maand gaan brengen als we weer starten met de cursus. Geniet tot die tijd van de inspiratiebronnen en de zon.
  Marcel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte van upload: 256 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

kunstreis
margovanvegchel

Straatmuseum in La Palma

Terwijl enkele gigantische laurierbomen de scherpte van de middagzon wegnemen, schets ik onder het genot van een cappuccino de omgeving van het plein Plaza de Espana

Lees meer »

Ken jij mijn 7 TIPS voordat je begint te aquarelleren? Ontvang GRATIS deze PDF.
V
ul je emailadres  in (klik op de oranje knop) en het wordt je toe gestuurd.