Van aquarel oase naar straatmuseum

muurschilderiing6

Het is weer koud weer in Nederland, tijd voor mij om te verkassen naar een warmer land. Aquarelverf moet niet bevriezen, maar drogen door een warme wind! Alweer voor de derde keer zit ik in een blokhut in La Palma te genieten van zon, zee, lucht en licht.
En die aap…, daarover straks meer!


De kleine blokhut is er alleen voor bed, bad en fornuis. De meeste tijd breng je in zo’n land natuurlijk buiten door. Het kleine gebouwtje staat in een tuin met sinaasappel- en avocadobomen, dat is mijn oase. Onder deze bomen nuttig ik al mijn maaltijden en werk ik mijn elders gemaakte schetsen uit. Want hoera, hier kun je in januari buiten schetsen en schilderen!

artikelstraatmuseumIk ben niet alleen hier vanwege de warmte, maar ook vanwege het licht. Geen grijze Groesbeekse wolken. De lucht is hier bijna altijd heerlijk helder, en soms met een bepaalde wind vallen de wolken als een koninklijk tapijt over de bergtoppen. Mama mia, wat een geweldig gezicht.

blogartikel straatmuseumLa Palma is mijn oplaadplek voor lichaam en geest, maar het is niet alleen luieren, schetsen en schilderen, er moet ook gewerkt worden. Het cursusprogramma voor 2016 uitwerken, films opnemen voor de Aquarel Academie en zo zijn er nog wel een paar puntjes op het lijstje.

Maar dit blogverhaal moet over meer dan alleen mij gaan. Twee jaar geleden schreef ik een blog met de naam ‘Straatmuseum in La Palma’. Vergeet niet ook daar even naar de foto’s van mooie muurschilderingen te kijken. Dit jaar waren er weer nieuwe prachtige schilderingen op gebouwen aangebracht en ik heb ze voor je op de foto gezet. Het is dan wel geen aquarel, maar je kunt er toch van genieten. Veel kijkplezier.

muurschilderiing6

Dit was binnen, in mijn favoriete ‘kunstcafé’, hier hadden ze de lekkerste cappuccino.

muurschilderiing2

muurschilderiing3

muurschilderiing4

muurschilderiing7

muurschilderiing1

Zo, dit was het weer. Niet alleen het einde van de foto’s, maar ook mijn laatste dag in La Palma. Als je dit leest zit ik in het vliegtuig terug. Dag vogels,dag zon, zee, lucht en licht!

Ik hoop dat je van de foto’s hebt genoten. Altijd fijn als je reageert en een berichtje achterlaat. Wat is jouw oplaadplek?

Aquarelgroet, Margo

16 thoughts on “Van aquarel oase naar straatmuseum

 1. Ohhh!!!, geweldig dat heerlijke weer in la palma ,nog nooit geweest.
  Daar kun je wel opladen zie ik en wat een prachtige wolken zoals je al zei.
  Ik ga in de zomer naar de Dolomieten in Italië en ga daar genieten en opladen van de mooie omgeving. Ik zou wel met jou willen ruilen, lekker in de winter hiervandaan!

 2. Hoi Margo, wat een heerlijke plek heb je daar en de omgeving. Heerlijk gewoonweg. Prachtige muurschilderingen. Echte kunstwerken!
  Mijn inspiratieplekken ben ik nog aan het ontdekken. Ik geniet heel veel van alle ingezonden opdrachten en ook de website van de aquarelacademie.nl inspireert mij.
  buiten een plekje in de natuur lijkt me ook . heerlijk. Soms gewoon aan tafel of bladeren in een auarelboek.

 3. Ha Margo, wat leuk om die foto’s te zien van het mooie la Palma, maar vooral van jou daar in je oase! Hopelijk went het weer hier.
  Mijn oplaadplek? Al hardlopend kom ik die overal tegen! 😉
  groetjes, Sari

 4. Ik ben stinkend jaloers op jou! Geweldig dat je dit met ons deelt. Wat waar is mijn oplaadplek? De bossen, maakt niet uit waar. Bossen zitten vol leven en groen is de kleur van de rust. Een bont boeket van kleuren in de herfst. Echt mijn plek. Bomen in allerlei fantasie vormen die mij enorm inspireren. Welkom thuis Margo.

 5. hallo Margo
  Vol goede moed en opgeladen met veel energie kan je er weer tegen.
  Wat zijn die muurschilderingen prachtig ,
  Mijn oplaadplekje is op dinsdag tijdens aquarelles en ook thuis gezellig aan tafel met muziek , koffie en een aquarelbloc voor mij en dan maar fantazeren over het resultaat ,,,,Grtjs

 6. Wat een geweldige oase van rust!! Ik kan me voorstellen dat je hier weer helemaal bent opgeladen.
  En die straatkunst… ik wou dat we daar in nederland ook aan deden. Misschien een leuk groesbeeks initiatief?

 7. Mijn oplaadplekje is aan de tafel, met veel verf ,kwasten ,voorbeelden,potten water,papier, radio aan op geliefde zender of cd met mooie muziek ,en ik vergeet alle strubbels en pijntjes [ik vergeet zelfs te eten en/of te drinken]
  In de zomer zijn de schildersvakanties in Groesbeek en elders, mijn oplaadplek , lekker buiten met andere creatievelingen,genieten van de mooie natuur en me uitleven in kleur en compositie!

 8. Leuk om een laatste groet uit Palma van je te ontvangen.
  Die eerste muurschildering in het kunstcafé vind ik wel erg indrukwekkend zeg!!
  Margo, goeie reis terug en welkom in ons winderige Nederland!

 9. Je plek onder de bomen ziet er heerlijk uit Margo, zal even wennen worden aan de grauwe grijze dagen die we hier hebben.

  Mijn oplaadplek is (tot nu toe) Scheveningen, zee, ruimte, lucht en genoeg mensen te zien om te (her-)ontdekken dat mijn ‘problemen’ niet zo heel groot zijn… en als ik daar allemaal weer genoeg van heb opgesnoven, kan ik heerlijk shoppen in de winkels 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

The maximum upload file size: 256 MB. You can upload: image. Drop file here

Ken jij mijn 7 TIPS voordat je begint te aquarelleren? Ontvang GRATIS deze PDF.
V
ul je emailadres  in (klik op de oranje knop) en het wordt je toe gestuurd.