Maja Creativo (lokale kunstwinkel inspiratie)

In een heel klein en rustig bergdorpje in Tenerife bevond zich een kleine winkel voor kunstenaarsbenodigdheden genaamd “Maja Creativo”. Het was een plek waar schilders en kunstliefhebbers vanuit de hele wereld naartoe kwamen om unieke materialen te vinden. Op een zonnige dag besloot James Bond, de beroemde geheim agent, dat het tijd was voor wat ontspanning en creatieve bezigheden. Hij had gehoord van deze mysterieuze winkel en besloot een bezoekje te brengen.

Bond stapte de winkel binnen en werd meteen begroet door een excentrieke oude man met een wilde baard en een bril vol verfklodders. De man, die de eigenaar van de winkel bleek te zijn, begon enthousiast te praten over de verschillende aquarelmaterialen die hij in zijn winkel had.

“Ah, meneer Bond, welkom! Ik zie dat u op zoek bent naar wat inspiratie voor uw geheime missies. U bent hier op het juiste moment, want ik heb de meest revolutionaire aquarelmaterialen in de hele wereld!” riep de eigenaar uit.

Bond knikte beleefd en begon door de winkel te wandelen, terwijl de eigenaar hem allemaal vreemde en wonderbaarlijke penselen, verfkleuren en papier liet zien. Plotseling wees de eigenaar naar een klein flesje met een heldere, glinsterende vloeistof. “Dit, mijn vriend, is mijn meesterwerk! Het is een aquarelverf die onzichtbaar wordt zodra het droogt. Perfect voor geheime boodschappen, nietwaar?”

Ha, ha ha, ik weet niet of een van de vele James Bonds ooit heeft geaquarelleerd en of er aquarelverf bestaat voor geheime boodschappen, maar…

In een heel klein en rustig bergdorpje in Tenerife bevind zich echt een kleine winkel voor kunstenaarsbenodigdheden, genaamd “Maja Creativo”. Er was geen oude man met een bril vol verfklodders., maar ik werd rondgeleid door een jonge vrouw. Waarom vertel ik dit?

Voor een creatief persoon is een winkel met kunstenaarsbenodigdheden een soort walhalla, oftewel hemel op aarde. Mijn partner Wilco zag op Google Maps de naam van de winkel met omschrijving staan ergens in wat wij noemen ‘in het midden van niets’: een heel klein dorpje in de bergen. Het was uitstapjesdag, dus waarom niet op zoek naar Maja Creativo?

En inderdaad ‘in the middle of nowhere’ staat ineens een heerlijke, mooie winkel, met aardige mensen die ons er een filmpje van lieten maken. Ik denk niet dat het een plek is, zoals James Bond het omschreef, waar schilders en kunstliefhebbers vanuit de hele wereld naartoe komen om unieke materialen te vinden, maar ik ben er geweest en het is zeker de moeite waard. Kijk de videorondleiding en beoordeel het zelf!

Ik ben benieuwd wat jij van deze video vindt. Kun jij het ook niet laten om een winkel in kunstenaarsbenodigdheden te bezoeken als je er een op je reis of al wandelend in een stadje tegenkomt? Laat het me weten! Schrijf je reactie hieronder en klik op verzenden.

Aquarelgroet,
Margo van Vegchel – Aquarel Academie & Creatief Aquarel

www.aquarelplezier.nl
www.aquarelacademie.nl
www.creatiefaquarel.nl

Auteur van de aquarelboeken: Bouwstenen voor een Uniek Boeiend Aquarel en Alles over… Aquarelmaterialen

Zoek je aquarelplezier, inspiratie en aquarellessen? Ga dan naar www.aquarelworkshop.nl Een paar keer per jaar starten online lessen en live lessen!

3 thoughts on “Maja Creativo (lokale kunstwinkel inspiratie)

  1. Dat is een heel leuk winkeltje in de bergen. Ongelooflijk! Hier zou ik lang kunnen vertoeven.
    Ik kon mijn ogen niet geloven. Ik was zo enthousiast dat ik het aan mijn man en dochter ook getoond heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte van upload: 256 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Ken jij mijn 7 TIPS voordat je begint te aquarelleren? Ontvang GRATIS deze PDF.
V
ul je emailadres  in (klik op de oranje knop) en het wordt je toe gestuurd.