Opstart en Inspiratie Tips voor aquarellisten zonder schoppende baas!

Als de zomervakantie ten einde loopt en de vakantieherinneringen alweer beginnen te vervagen, breekt zo rondom september een nieuw seizoen aan: werk, eventuele vrijwilligerstaken en ook hobby’s moeten weer opgestart worden. Niet alleen voor de werkenden, maar ook voor de gepensioneerden is het vaak een bekend dilemma: de kunst om het ‘creatieve’ proces weer op gang te krijgen. Op het werk is het wel je baas of collega die je een schop onder je kont geeft, maar thuis weer op gang komen, de kwast weer in de hand nemen en de artistieke vonk aansteken, dat valt niet altijd mee.

In dit blog een paar tips om je te helpen van de bank te komen, inspiratie te vinden en het creatieve vuurtje weer aan te steken, zodat penseel en kwast weer onderdeel worden van de wekelijkse routine en roestige vaardigheden weer langzaam soepel worden. Omarm ze en je zult het plezier van schilderen opnieuw ontdekken na de zomervakantie.

Zit je helemaal creatief vastgeroest en heb je last van inspiratie-armoede? Wanhoop niet, over ongeveer een week meer nieuws over een nieuwe verse versie van ‘Margo Reist Rond’ vol leuke, inspirerende en leerzame demonstratiefilmpjes over onder andere Kleurrijke Landschappen. Hou dit blog en je mail in de gaten! Hieronder zie je al een foto van mij en mijn rode reiskoffer. Die gaat straks mee naar huis gevuld met aquarelinspiratie, schilderdemonstratievideo’s, creatieve reisverhalen en fijne herinneringen.

Heb jij ook een aquarelkickstarter nodig na de zomervakantie? Heeft de video je ideeën gebracht? Of heb jij misschien nog een goede starttip voor ons? Ik ben benieuwd naar jouw reactie.
Schrijf je reactie hieronder en klik op verzenden.

Aquarelgroet,
Margo van Vegchel – Aquarel Academie & Creatief Aquarel

www.aquarelplezier.nl
www.aquarelacademie.nl
www.creatiefaquarel.nl

Auteur van de aquarelboeken: Bouwstenen voor een Uniek Boeiend Aquarel en Alles over… Aquarelmaterialen

Zoek je aquarelplezier, inspiratie en aquarellessen? Ga dan naar www.aquarelworkshop.nl Een paar keer per jaar starten online lessen en live lessen!

14 thoughts on “Opstart en Inspiratie Tips voor aquarellisten zonder schoppende baas!

 1. Leuk Margo, Ik ben net terug van Spanje Cartagena waar ik leuke wandelingen in de bergen heb gemaakt en natuurlijk foto’s. Lijkt me leuk om deze te aquarelleren. Ik heb al een paar schetsjes gemaakt.

  Groetjes José

 2. Wat fijn om zo’n ” schop ” onder mijn kont van jou te mogen ontvangen…..
  Ik ben vanaf de laatste Masterclass steeds het aquarelleren aan het uitstellen. Wel wat losse schetsen en superveel ideeën en fantasieën over hoe ik het aan ga pakken, maar aktie..nul!
  Fijn om te lezen dat er meerdere van ons hiermee zitten. Het prikkelt en stimuleert zeker en ik verheug me op jouw aquarelideeen op reis! Dus…tot snel weer.

 3. Lieve Margo, dit had ik zóóó nodig! Werd helemaal chagrijnig en kwaad op mijzelf omdat ik mij er maar niet toe kon zetten om te tekenen of te schilderen na een drukke periode. Bedankt hiervoor en ik kijk uit naar de nieuwe versie van “Margo reist” en de volgende workshop!

 4. En nu pas filmpje gezien. Margo, wat een super leuke tips !
  Die van de ideeënbus kende ik nog niet en die is heel handig.

  Groetjes van Hanneke

 5. Het is opnieuw opstarten, maar ik heb misschien wel een tip.
  In de vakantie heb ik alvast kerstkaarten gemaakt. Lekker klein en in allerlei technieken. Of je maakt verjaardagskaarten of zomaar om iemand te verrassen.
  Groot werk zal nog even moeten wachten ivm nieuwe baan voor mij.

  Succes allemaal en een creatief en inspirerend jaar toegewenst.

 6. Margo,

  Heel goed dat je toch steeds een ‘reminder’ stuurt.
  Het voornemen is er wel, maar de spreekwoordelijke ‘schop’ is ook nodig.
  Dank ervoor!

  hartelijke groet,
  Nancy

 7. Het is heel simpel: wat mijn bezigheden en eventuele verplichtingen ook zijn, ik heb altijd Margo nodig om mij het vuur aan de schenen te leggen.
  Een nieuwe creatieve aquarelsessie is welkom. Vooral nieuwe technieken en/of een leuk idee om te mixen met andere stijlen.
  Laat maar komen, ik schrijf direct in.

 8. Wat een leuk filmpje! Heel inspirerend! Ik heb me opgegeven voor Aquarel Academy en hoop binnenkort te starten! Ga nu vast aan de slag, tot ziens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte van upload: 256 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Ken jij mijn 7 TIPS voordat je begint te aquarelleren? Ontvang GRATIS deze PDF.
V
ul je emailadres  in (klik op de oranje knop) en het wordt je toe gestuurd.