Praktijkproef Aquarel Brush (video)

Belofte maakt schuld, dus sta ik nu bij een van de drukst bevaren rivieren van Nederland, de Waal, voor een aquarelpraktijkproef. Wat gaan mijn vingers proeven en testen? Een aquarel brush! In het Nederlands: een aquarelwaterkwast. Wat is er nu zo bijzonder aan een aquarelpenseel, zul je je afvragen.

Wel, dit penseel is een heerlijk hebbedingetje voor als je buiten even lekker wilt aquarelleren of als je op vakantie gaat. Oeps, of het inderdaad een lekker aquarelmaatje is dat het buiten schilderen leuker en lichter maakt, mag ik uiteraard pas na de test zeggen. Dus kijk de video en ontdek wat ik ervan vind.

En wat was mijn (belofte maakt) schuld? Ik had deze, hopelijk hebbedingetjes, als cadeautje aan de cursisten uitgedeeld die deelnamen aan mijn ZomerDriedaagse aquarelcursus. Omdat ik er zelf nog niet mee had gewerkt, had ik beloofd een aquarelpraktijkproef op video op te nemen en hier in het aquarelblog te plaatsen.

Bekijk de video

Je kunt de aquarel brush online kopen via Kaja-webwinkel. Of gewoon bij Katinka in Vught (bij Den Bosch) de winkel binnenstappen. Er zijn meerdere variaties qua dikte van de penseelpunt.

Is de aquarel brush iets dat jij zou gaan gebruiken of gebruik je hem al? Laat het ons weten, zo leren we van elkaar. Type je reactie hieronder en klik op verzenden. Elke reactie, klein of groot, is welkom. Ik en de andere lezers zijn benieuwd naar wat jij ervan vindt.

Aquarelgroet,
Margo van Vegchel – Aquarel Academie

19 thoughts on “Praktijkproef Aquarel Brush (video)

  1. In de mail over dit blogverhaal stond ook dat de nieuwe aquarelkalender er aan komt. (Margo:en dat je mij daarvoor een mail kunt sturen als je op de wachtlijst wilt)

 1. Hoi Margo, dank je voor je demo-video, zo lief en enthousiast….
  en ik had ook al de aqua-brush ontdekt en net als jij vind ik het een handzame aanvulling voor buiten….
  vandaag of morgen wil ik de boom in het plantsoen schilderen, een grote eik, die ik ook wat kleur ga geven….en ga daarvoor op het balkon met de brush…..!!

 2. Hoi Margo,

  Ik kende hem al. Door het urban sketchen wat ik al een tijd doe, ben ik hem gaan gebruiken. Ik moet zeggen dat ik het ‘gewone’ penseel prefereer. Het is ook even oefenen en wennen.

 3. Hoi, leuke blog! Ik gebruik hem ook al een tijdje. Voor de kleine snelle schets onderweg ideaal. En altijd water bij je in het reservoir van de penseel zelf. Hij spoelt ook makkelijk uit door er iets meer water door te knijpen. En op naar de volgende kleur😎

 4. Ik gebruik hem al jaren voor kleine, snelle schetsjes. Grote vlakken werkt niet zo heel handig, vind ik. En het maakt heel erg uit op wat voor papier je het gebruikt. Lekker mee experimenteren.
  Erg leuk ook om met wateroplosbare inkt een schets te maken en dan op sommige punten even een vochtige aquabrush erlangs. Heel leuke effecten, handig voor op reis!

 5. Ik heb er leuke “kleine” aquarelletjes mee gemaakt.
  Daar is hij bij uitstek geschikt voor.
  Zodra je groter gaat werken, vind ik het lastiger worden.
  Maar voor een vakantietrip is het ideaal.
  Schetsboekje, waterpenseel, mooi onderwerp…….helemaal blij.
  Wie doet je wat!
  Mijn kleindochter ( 3 jaar) vond ze ook geweldig

 6. Ha Margo,
  Dat ziet er als een leuk hebbedingetje uit! Begrijp ik het goed dat het water vasthoudt tot je er in knijpt?!
  Leukdat je die uitgedeeld hebt! Altijd een verrassing, jouw workshops!
  Groetjes Sari

  1. Hoi Sari, ja dat klopt de punt van het penseel is licht vochtig, als je zachtjes knijpt wordt de punt van het penseel vochtiger. Zo kun je de vochtigheids-graad van het penseel een beetje regelen.

 7. De aquarelbrush had ik in de vakantie. Heel fijn om de schetsen te kleuren op locatie.
  En het is zo lekker klein (en droog !) in je tas.
  Super !

 8. Als dit geen stimulans is dan weet ik niet hoe je het dan bekijken moet. Maar je kunt er lekker even mee werken, succes verzekerd. Gr Katrijn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

inspiratie - video
margovanvegchel

Aquarel Inspiratie Lente

Er zijn van die momenten in je leven die speciaal zijn. Meestal zijn ze eenmalig, daarom onthouden we ze. Vreemd genoeg kan iets speciaals minder

Lees meer »

Ken jij al mijn boek Alles Over… aquarel?
Ontvang
GRATIS één van de 7 hoofdstukken.
V
ul je adres gegevens in (klik op de oranje knop) en het wordt je toe gestuurd.