Samenwerken aan de liefde!

Eerder werkte ik met het Groesbeeks Gemengd Koor samen rondom het thema ‘De Apocalyps’, nu gaan we aan de slag met het Hooglied. Dus van de hel en verdoemenis eerder naar de liefde nu!

Samenwerken aan de liefde!
‘Verleiding’ – serie liefde

Het koor zorgt wederom voor oorstrelende muziek en zang en ik mag de ogen plezieren. Maar…, Het Hooglied…, hoe moet ik dat in ‘Godsnaam’ schilderen? Het bestaat uit oude woorden, die mij weinig zeggen.

Een reis naar Bali gaf me inspiratie. Ik kwam er mensen tegen die religie als rode draad door  hun dagelijkse leven weven. Mensen die met een glimlach dienstbaar zijn aan de ander. Misschien is liefde geven en krijgen zonder te nemen, oftewel: er voor elkaar zijn!

‘Liefde’ is een interessant thema. De een denkt aan erotiek en een ander aan eeuwigdurende trouw. Liefde leidt mensen over heerlijke paden en schept prachtige dingen, maar kan er ook voor zorgen dat ze domme dingen doen. Het wordt door iedereen anders geïnterpreteerd, afhankelijk van tijd, plaats en situatie.

Ik heb rondom het thema een tiental grote aquarellen gemaakt (120 x 45 cm). Elk schilderij is gemaakt rond een kernwoord. Dit schilderij staat voor verleiding. Ik heb er een mannelijk en vrouwelijke variant van gemaakt.

Verleiding staat voor bekoring, verlokking en aantrekkingskracht. Het samenspel tussen twee mensen die elkaar leuk (gaan) vinden. Verleiding is als een slagroomtaartje dat je toelacht.

Het aquarel verleidt de kijker met zijn uitbundige kleuren en de mystieke vorm die schemert tussen abstractie en realisme. Want achter de krachtige verleiding van de buitenkant ligt altijd een vage nog te ontdekken binnenkant.

Wil je de rest ook zien en er meer over weten,  kom dan naar het concert ‘Song of Songs’ van het Groesbeeks Gemengd Koor of bezoek mijn expositie ‘Een reis in een lijst’.

Hoe zou jij ‘de verleiding’ schilderen? Laat me weten door een reactie achter te laten.

Margo van Vegchel – Aquarel Academie & Creatief Aquarel
Auteur: Bouwstenen voor een Uniek Boeiend Aquarel en Alles over… Aquarelmaterialen.

Zoek je aquarelplezier, inspiratie en aquarellessen? Ga dan naar www.aquarelworkshop.nl Een paar keer per jaar starten online lessen en live lessen!

10 thoughts on “Samenwerken aan de liefde!

 1. Wouw, wat een mooie aquarel. Het lijkt wel een combinatie van aquarel met dekkende verf. Je hebt de verleiding kleurrijk vertaalt. Leuk je hier te ontmoeten.

 2. Hoe ik de verleiding zou schilderen kan ik zo 1,2,3 niet zeggen. Deze kleurrijke verleiding is wel héél kleurrijk. Kom zeker kijken naar de rest.

 3. Margo, Wat een uitdagend thema en een kleurrijke verleider heb je geschilderd! Dat maakt nieuwsgierig naar de rest!
  groetjes, Sari

 4. ik zou de verleiding uitbeelden als 2 golven van warme, intense kleuren, die elkaar omstrengelen en ook weer loslaten, om dan weer plagend en uitdagend tegen elkaar aan te schurken, met ogen die om een hoekje verlangend naar elkaar kijken, maar (nog) niet elkaar recht aankijken. Kortom, de tintelende spanning van de verleiding.

 5. Hoi Margo,
  “Hoe zou jij de verleiding schilderen?”. Wat een leuke uitdaging. Ik ga erover nadenken.
  Prachtig aquarel trouwens. Boeiende combinatie van technieken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte van upload: 256 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Bali, een reis in een lijst, aquarel draakje gemaakt naar aanleiding van schetboek, atelier margo van vegchel
expositie
margovanvegchel

Van inspiratie naar aquarel

Passie en inspiratie zijn de drive om tot mooie aquarellen te komen, daarbij is enige schildervaardigheid wel handig. Passie moet je hebben, vaardigheid kun je

Lees meer »
aquarel 'Rode loper, impressie van een duinlandschap atelier Van Vegchel
expositie
margovanvegchel

Het moment van de waarheid!

Na het denken, durven, doen en inlijsten volgt de presentatie. Spannend, wat zullen ze er van zeggen! Herken je dit? Ik laat je zien hoe

Lees meer »
expositie
margovanvegchel

Van sapverwen naar top-aquarel

Elf aquarellisten op weg naar het oudste museum van Nederland. In de trein ontstaan de eerste vrolijk verkennende gesprekjes. Al snel gaat het over het

Lees meer »

Ken jij mijn 7 TIPS voordat je begint te aquarelleren? Ontvang GRATIS deze PDF.
V
ul je emailadres  in (klik op de oranje knop) en het wordt je toe gestuurd.