Schilderijen aan de muur

Ik probeer ’s winters altijd een paar weken schilderzon en inspiratie-energie op het Canarische eiland La Palma te pakken. Vorig jaar gooide corona én gecancelende vliegtuigen roet in het eten. Dit jaar jaar was het lava en as dat ons gehuurde schilderhuisje bedreigde en wederom op het laatste moment niet vliegende vliegtuigen.

Nog een winter zonder zon, zee en inspiratie zag ik echt niet zitten, dus scheidde ik van mijn geliefde La Palma. De ontrouw bracht me naar Tenerife en La Gomera. 

Ik dacht dat de nieuwe liefde tijdelijk zou zijn, een soort een-weeks-bevlieging, maar het hoofd verloor het van het hart. 

Tenerife heeft toerisme, maar ook de Teide. Mama-mia wat is dat drukke strandtoerisme lelijk, maar wat is de monumentale en rustige Teide mooi! Daar valt meer te inspireren en te schilderen, dan ik in een week kan behappen. Sorry, mijn lief La Palma, volgend jaar ga ik weer naar mijn nieuwe vriendje Tenerife!

La Gomera? Mooi steil en mooi rustig, maar het heeft mijn hart en mijn hoofd nog niet (voldoende) gegrepen.

Op zo’n nieuwe plek is het niet alleen het landschap, de blauwe niet grauwe lucht er boven en de warmte van de zon die mijn schildershart verwarmt. Het begint met de muurschilderingen van plaatselijke kunstenaars.

Het is inmiddels een soort traditie om die muurschilderingen op foto vast te leggen. Voor mezelf en voor de lezers van mijn aquarelblog.  Ik heb weer een mooie collectie om jullie te laten zien. Geniet en laat je inspirerend! 

Andere blogverhalen over muurschilderingen vind je onderaan dit verhaal.

Ik droom weleens om een eigen werk meters groot op een gevel te zien hangen. Ik denk bijvoorbeeld aan mijn koeienaquarellen. Het lijkt me fantastisch om die grazend hoog in de lucht aan een huis te zien hangen!

Welk werk zou jij wel eens meters groot aan een gevel willen zien? Klik op de reactieknop en deel jouw ervaringen met ons!

Meer muurschilderingen zien? Geef eerst je reactie op dit verhaal en klik dan verder naar de blogverhalen: Straatmuseum in La Palma en Van wintergrijs naar zonnekleur

Margo van Vegchel – Aquarel Academie & Creatief Aquarel
Auteur: Bouwstenen voor een Uniek Boeiend Aquarel en Alles over… Aquarelmaterialen.

Zoek je aquarelplezier, inspiratie en aquarellessen? Ga dan naar www.aquarelworkshop.nl Een paar keer per jaar starten online lessen en live lessen!

26 thoughts on “Schilderijen aan de muur

 1. Hallo Margot
  Prachtig om je verhaal in woord en beeld te zien
  Prachtig kleurrijk zeker onder die omstandigheden… het land, de zon.. pure inspiratie
  Maar ook in ons mooie Heerlen waar ik mag wonen staat het vol van kleurrijke muur versieringen
  De een nog mooier als de ander
  Zeker ook eens een ,, reisje,, waard

  Groetjes Marian

  1. Hoi Marian, dank je wel voor je tip over de mooie muurschilderingen bij jou in de stad. Haarlem komt op mijn to do lijst!

 2. Ha Margo,
  Dan is het wennen in grijzig Nederland voor je. Wat een vrolijke kleurenpracht. Het mooie heldere licht daar doet er ook goed aan. Fijn dat je het zo naar je zin had op Tenerife. Arm La Palma. Wat is er veel verloren gegaan. Ook wij zijn er fan van, maar “ons” plaatsje Todoque is vrijwel geheel onder de lava verdwenen. Jij hebt elk geval weer zat inspiratie opgedaan onder de Spaanse zon. Succes met acclimatiseren.

 3. Zo boeiend Margo, al die nieuwe en kleurrijke ontdekkingen! Ik herinner me La Gomera als één immens groot, haast oer-natuurbos in de bergen. Ook een boottocht langs de eeuwenoude uitgesleten rotsen “los órganos” als orgelpijpen, spraken zeer tot mijn verbeelding. Ben heel benieuwd om jouw inspiratie gereflecteerd te zien in je nieuwe werken!

  1. Hoi Lies, wat leuk dat jij daar ook bent geweest. Heb een hele andere herinnering als jij, geen orgelpijpen, ben benieuwd of je wat kunt herkennen in het volgende blogverhaal.

 4. Dag Margo,
  Je kunt aan de foto’s wel zien dat de vakantie je goed heeft gedaan en als ik het zo lees ben je ook weer helemaal ‘opgeladen’ om het nieuwe jaar in te gaan.
  Fijn dat wij daar straks weer van mogen mee genieten en door jou geïnspireerd zullen worden met deze nieuwe beelden.
  Ook al heb je prachtige foto’s gemaakt, ook ik ben benieuwd naar wat jouw kunsternaarsoog ervan gemaakt heeft. Dus ik kijk uit naar je schetsen.
  Lieve groet,

 5. Wat een mooie kunstwerken zo in de buitenlucht en fijn dat jullie toch genoten hebben, ondanks dat het niet op La Palma was. Elk Canarisch eiland heeft zo zijn charme en inderdaad je moet niet die drukke badplaatsen opzoeken. Hopelijk ben je weer opgeladen voor nieuw aquarel avontuur en heb je nieuwe ideeën opgedaan
  Ik had ook een mooie foto van een muurschildering in de VS en geprobeerd om die te uploaden, maar ik ben niet zo handig hiermee

  1. Ha Truce, dank je voor je reactie. Ja dat is nieuw dat jezelf een foto bij de reactie kunt plaatsen en volgens mij is het je gelukt. Wat ziet dat er boeiend uit!

 6. hallo Margo,
  Wat een prachtige, kleurrijke foto’s!! Al die mooie plekjes en kleurige beelden, daar moet je gewoon heel vrolijk van worden. Ik ben dol op muurschilderingen en vind het altijd razend knap als ik mij voorstel hoe iemand dat heeft kunnen schilderen. Het lijkt mij ook geweldig om een koeienaquarel van zo’n omvang op een enorme gevel te zien. Fijn dat een uitstekende vervanger hebt gevonden voor je favoriete La Palma. Verandering van spijs doet eten zeggen we wel eens en dat gaat voor jou zeker op. Veel plezier van al je opgedane inspiraties, wij krijgen er vast genoeg van mee de komende tijd.

  1. Hoi Marian, leuk jouw spontane reactie.
   Mijn nieuwe inspiraties? Misschien wel in het volgende blogverhaal wat schetsen die ik daar heb gemaakt.

 7. Ik word zo blij van die schilderingen! Ik ben nog nooit op Tenerife geweest maar zou zo het vliegtuig pakken naar de zon. Welk werk ik groot op een muur zou willen zien? Eén van mijn werkstukken in gemengde techniek met links een hoge rotswand met een huis erop en rechts de uitgestrekte lavendelvelden.

 8. Hallo Margot Zo te zien is het geen straf geweest om naar Tenerife en Gomera te gaan, om voor jou de nodige inspiratie op te doen. Wat een prachtige kleuren hebben de muurschilderingen en dan tegen zo’n strak blauwe lucht. Kunst is overal, je moet er oog voor hebben. Kunst inspireerd ook mij, alleen jammer dat ik geen flair heb, toch blijft het aquarelleren mij boeien en haal ik er veel plezier uit.
  We zullen zeker, nu je weer een schat aan schildermateriaal, gevonden hebt, mooie werk van je zien.

 9. …. en zelf een muurschildering maken? Een heel kleintje misschien, 20x20cm, ergens in een knus hoekje in een steegje…

 10. Wat heerlijk Margo dat je een nieuw “vriendje” hebt gevonden. Ik ben lang geleden met mijn familie paar keer op Tenerife geweest. Ik herinnering me nog levendig die uitgestrekte bruingrijze lege lavavlaktes. Prachtig. En dat je in de bergen boven de wolken kon lopen. De muurschilderingen herinner ik mij niet. Heel leuk om die in jouw blog te zien!

  1. Ha Floor, dank voor je reactie. Ja dat je zo onverwachts door de wolken kunt rijden en dan opeens boven de wolken nog een landschap hebt. Heel verrassend was dat.

 11. Hoi Margo, wat mooi verteld, schilderachtig gewoon! Soms wordt een mens gedwongen om zijn comfortzone te verlaten en dan kunnen er weer nieuwe ervaringen plaatsvinden zoals bij jou op Tenerife.
  Wat een prachtige muurschilderingen!
  Welk eigen werk zou ik op een muur willen zien?! Heel toevallig kwam ik laatst een muurschildering tegen van een boom op een school, die een beetje leek op een collage/snijwerk stuk dat ik thuis aan de muur heb hangen. Dat was heel leuk om te zien dus ik kan me er iets bij voorstellen hoe het zou zijn als jouw koeien hier op een gebouw zouden staan te grazen, lijkt me erg leuk!
  Groetjes Sari

 12. Hoi Margo,
  Tjonge prachtig al de muurschilderingen, inspiratie op doen, een andere sfeer, alleen al de geur , kleur en warmte doet dan al zoveel met je.
  Ja ik zou ook wel wat groters willen proberen, alhoewel mijn grootste olieverf schilderij ook 1meter bij 80 centimeter was, een zeezicht met schelpen op de voorgrond. Maar een muurschilderingen vergt voor mij wat meer lef! Ik schilder wel met glas en heb verschillende grote panelen in stilte centra gemaakt, met dolfijnen en walvissen via mijn glas-in-lood bedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte van upload: 256 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Ken jij mijn 7 TIPS voordat je begint te aquarelleren? Ontvang GRATIS deze PDF.
V
ul je emailadres  in (klik op de oranje knop) en het wordt je toe gestuurd.