Straatmuseum in La Palma

tumbnailTerwijl enkele gigantische laurierbomen de scherpte van de middagzon wegnemen, schets ik onder het genot van een cappuccino de omgeving van het plein Plaza de Espana in Los Llanos op het eiland La Palma.
Rondom mij zijn op de wat hogere gebouwen grote platen met mooie muurschilderingen bevestigd. Een geweldige manier om de ‘hoogbouw’ op te fleuren.

Belangstellend als ik ben, wil ik het verhaal muurschildering 1aachter deze muurschilderingen weten. De mevrouw van de toeristen- informatie vertelt me trots dat dit het straatmuseum is. Wat een geweldig idee: ‘Welkom in de stad, welkom in het museum!’
Het gemeentebestuur wil door middel van een ambitieus kunstproject Los Llanos meer uitstraling geven. Aan de drukte op plein te zien, lukt dat aardig.

Inmiddels zijn 14 van de 25 schilderijen gerealiseerd. Dit prikkelt mijn nieuwsgierigheid, met de camera in de hand ga ik op zoek naar de kunst. Geniet mee via de foto’s.

muurschildering 11amuurschildering 6a

muurschildering 5a

muurschildering 12a

muurschildering 1a

muurschildering 7a

muurschildering 15a

muurschildering 13a

muurschildering 2a

muurschildering 4a

muurschildering 10a

muurschildering 9a

muurschildering 14a

muurschildering 8a

 

Mama mia, wat een geweldig mooi werk zit er tussen! Zoals je begrijpt kom ik regelmatig in dit straatmuseum terug om van zowel de kunst, de cappuccino als het schetsen te genieten.
Zou het niet geweldig zijn om een eigen werk metersgroot aan een gevel te hebben hangen? Ik denk aan mijn koeienaquarellen, heerlijk grazend in de lucht!

Mijn grootste aquarel is 180×100 cm. Wat is het grootste aquarelwerk dat jij ooit hebt gemaakt? Welk werk zou jij wel eens metersgroot aan een gevel willen hebben hangen? Klik op de reactieknop en deel jouw ervaringen met ons!

Lees ook het eerdere verhaal: Van wintergrijs naar zonnekleur

 

Margo van Vegchel – Aquarel Academie & Creatief Aquarel
Auteur: Bouwstenen voor een Uniek Boeiend Aquarel en Alles over… Aquarelmaterialen.

Zoek je aquarelplezier, inspiratie en aquarellessen? Ga dan naar www.aquarelworkshop.nl Een paar keer per jaar starten online lessen en live lessen!

10 thoughts on “Straatmuseum in La Palma

 1. Hoi Margo, wat een gigantisch gezicht. Geweldig vind ik het. Tussen al dat grijs/wit, het brengt met recht kleur op de straat. Mijn grootste werk is 50×60. Ik zou me zeer vereerd voelen als mijn werk zo giga op een muur komt. Heb je inspiratie op kunnen doen?
  Succes met alles!
  Janneke

 2. WOW! wat leuk! dit is volgens mij het meest laagdrempelige museum.
  EN mijn grootste werk blijft steken op 90 x 180 cm. Dat past nog in mijn auto namelijk.
  maar eind dit jaar worden een aantal van mijn 90-plusportretten op formaat 120 x 200 cm. “opgeblazen” op banners in een door de regio rondreizende expositie gehangen.
  Ik heb al een paar voorbeelden mogen zien, en het geeft werkelijk een kick om je werk een stuk groter te zien! maar de muurschilderingen van de foto’s zijn pas ècht groot. Margo, welk werk zou jij het liefste op zo’n enorme muur zien?
  nog een fijne vakantie verder, groetjes Else

  1. Als je dit allemaal ziet krijg je er nog meer zin in. nav de kaarten , la Palma ben ik weer meteen aan de slag gegaan, samen met mijn kleindochter(7) die ook wilde schilderen. Leuk hoor

 3. Geweldig zeg, zo blijkt maar weer dat bij kunst de sky de limit is. Mijn werken zijn niet zo groot, maar het voordeel van abstract is dat je lekker kunt opblazen.

 4. Mooi is dat, zo groot en vooral zo toegankelijk!
  Ik kom zelf niet groter dan 40×50 cm, als ik dan al wat groters probeer, wordt het meestal niet zo fraai (als ik zou willen). Ik heb meerdere aquarellen gemaakt waar ik heel trots op ben, maar of dat die nou tot hun recht komen op flatgebouwformaat????

 5. Hoi Margo,
  de schilderijen zien er geweldig uit.
  persoonlijk wil ik nog even niet mijn tekeningen zo groot aan een muur zien hangen, maar wie weet komt dat nog eens 🙂
  Fijn dat je weer terug bent in ons wisselend kikkerlandje en tot gauw
  groetjes Liesbeth

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte van upload: 256 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Ken jij mijn 7 TIPS voordat je begint te aquarelleren? Ontvang GRATIS deze PDF.
V
ul je emailadres  in (klik op de oranje knop) en het wordt je toe gestuurd.