Van Vlek naar Vlekkeloos? (kerstkaarten video)

Ik vind het altijd weer verbazingwekkend hoe we aan het eind van het jaar met z’n allen naar de kerst en het nieuwe jaar toeleven. Elk jaar lijken er meer kerstlichtjes aan de huizen te hangen, het is alsof we op het eind van het jaar snakken naar vrede, liefde en geluk.
Alsof er in 2021 een paar vlekjes waren die we weg willen werken om zo met een frisse start opnieuw te kunnen beginnen in 2022.

Er is echter niks mis met vlekjes en het is prima om terug te kijken naar een oud jaar en goede voornemens te maken voor het nieuwe jaar. We hebben allemaal wel ergens een vlekje, iets waarin we beter kunnen worden, voor onszelf of naar de ander toe.

Als we dat in gedachten houden en er naar leven, komen meningen misschien wat minder tegenover elkaar te staan en straalt de kerstige liefde en wederkerigheid die we zoeken nog een tijdje 2022 in! Dus: Vlek dat niet uit (in plaats van ‘Vlak…’).

Na deze inleiding is het niet geheel onverwacht dat het blogverhaal over aquarel en vlekken gaat. Zelfs een vlekje kan nog wat moois worden, dan is er toch nog hoop voor de toekomst!

Geniet van het verhaal en de video en probeer naar aanleiding van dit verhaal nog wat verf op je aquarelpapier te krijgen. En vergeet niet een beetje licht op jezelf en de ander te schijnen in 2022.

Elk jaar rondom deze tijd maak ik een demonstratievideo van hoe je op verschillende manieren een kerstkaart kunt schilderen. Om in te lijsten voor jezelf of met een mooie spreuk erop in een envelop te schuiven en naar een familielid of schildervriend te sturen.

Ik heb al een paar mooie video’s gemaakt de afgelopen jaren en als je die nog eens wilt bekijken, dan kun je op de linken aan het eind van dit verhaal klikken.

 

Deze verhalen met de demonstratievideo’s van het schilderen van kerstkaarten zijn de meest populaire verhalen van dit blog. Ze worden het meest aangeklikt, dus het is logisch dat ik er op door ga en steeds een nieuw idee lanceer.

Je zou dan misschien ook verwachten dat ik dan de meest mooie kerstkaarten probeer te maken, maar dat is niet zo. Mensen hebben in december weinig tijd en een kerstkaart is al heel persoonlijk, dus ik hoef geen Picasso of Rembrandt te schilderen.

Het gaat erom dat het eenvoudig is, voor iedereen te doen en dat het snel tot een redelijk resultaat leidt. Het hoeft dus niet perfect te zijn!

Als jij iets schildert voor de ander en daar een hartelijke tekst op zet, dan komt jouw mooie gebaar zeker over. Jouw dierbaren verwachten geen Mondriaan of Banksy van jou. Het gaat om het gebaar, als je een kerstcadeautje voor de ander koopt gaat het er immers ook niet om hoe duur het was.

Oké, dus in de video begin ik met een simpele vlek, die als schilderend uitgroeit tot…? Ja, dat is een klein verrassinkje. Dus bekijk de video en laat je leiden en ga daarna zelf aan de slag als je zin en tijd hebt.

Wat ik bijna vergeet: het gaat niet alleen om dat mooie gebaar, iets voor jezelf of de ander doen, maar ook om het zelf genieten van het schilderen! Dus leg de lat niet te hoog, ook niet in het nieuwe jaar, en schilder jezelf én de ander blij. Dan zul je merken, dat kleine vlekje, daar kun je nog alle (goede) kanten mee op!

bekijk de video

 

Hieronder de linken naar de kerstkaart schilderdemonstraties van voorgaande jaren.

Aquarel-kaart met een vouw (VIDEO)

In 3 stappen een aquarel kerstkaart (VIDEO)

3 tips voor een kerstkaart (VIDEO)

Hoe ga jij om met een aquarelvlekje? Durf jij het aan om in 2022 iets minder perfect te schilderen en er iets meer van te genieten?

Om lekker positief 2022 in te gaan en iedereen weer lekker aan het aquarelleren te krijgen, kan ik je nu al vertellen dat begin januari er weer een AquarelStarter komt. Dan krijg je weer de kans om zes weken lang het plezier van aquarelleren te proeven aan de hand van een serie demonstratievideo’s van mij. Hou dit blog begin januari in de gaten!

 

Zoek je aquarelplezier, inspiratie en aquarellessen? Ga dan naar www.aquarelworkshop.nl  Een paar keer per jaar starten online lessen en de live lessen!

Margo van Vegchel – Aquarel Academie en Creatief Aquarel

 

PS. Als je de video wilt bekijken en je ziet dit scherm (zie afbeelding links), klik dan op NEE, BEDANKT.
Dan gaat dit scherm weg en zie je de video.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte van upload: 256 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Ken jij mijn 7 TIPS voordat je begint te aquarelleren? Ontvang GRATIS deze PDF.
V
ul je emailadres  in (klik op de oranje knop) en het wordt je toe gestuurd.