Hoera, Aquarel! MasterClass Aquarel 2020: veilig les krijgen in coronatijd! VIDEO

Hoera, mijn aquarellessen zijn weer van start gegaan!  Maar liefst elf weken heb ik geen live les gegeven door dat lelijke virus. Gelukkig was er niemand boos op mij, iedereen snapt het hoe en waarom. Trouwens, ook al had ik door willen gaan, het mocht gewoon niet!

Ik had gelukkig een alternatief voor mijn cursisten, omdat ik ook online les geef en daar de afgelopen jaren meerdere systemen en werkvormen voor heb ontwikkeld. Dus veel cursisten deden mee aan het online ‘Creatief Leren Aquarel Schilderen’ of stapten in bij de cursussen van de Aquarel Academie.

Maar als het dan weer mag, dat live les geven, hoe organiseer je dat dan leuk, leerzaam en veilig ? En durven mijn  cursisten nog wel terug te komen naar de live lessen? Als dat maar goed gaat!

 

Voor Wilco (mijn partner en assistent) en mij stond één ding voorop. Als we weer live les gaan geven, dan pakken we dat professioneel aan! Naast leerzaam, boeiende resultaten, gezelligheid, lekker lunchen, klantvriendelijkheid is nu ineens klantveiligheid een heel belangrijk woord geworden.

We moeten een zo veilig mogelijke omgeving voor ‘onze mensen’ creëren. Immers als je je niet veilig voelt, steeds op allerlei zaken rondom je moet letten, dan kun je niet ontspannen aquarelleren. Er zijn vast mensen die vanuit stress tot de mooiste aquarellen komen, maar over het algemeen ontstaat inspiratie en creativiteit vanuit een sfeer van rust en ontspanning, zodat je je kunt focussen op het schildersonderwerp, penseel, verf en papier en natuurlijk op de aanwijzingen van de docent.

Voor ons was de keuze om het professioneel aan te pakken en dus tijd en geld in een veilige schilderomgeving investeren de enige beslissing die we konden nemen. Het heeft voor ons alles te maken met respect hebben voor je vak en voor je medemens. We willen niet alleen dat onze cursisten iets bij ons leren en een fijne, gezellige tijd hebben. We willen ook dat ze gezond komen en ons ook weer gezond verlaten!

Natuurlijk zijn de risico’s momenteel een stuk kleiner dan maanden geleden en ontstaat er nu een maatschappelijke discussie tussen mensen die voorzichtig zijn, mensen die wat minder voorzichtig zijn en mensen die het onzin vinden en zich daar naar gedragen. Dat hoort er allemaal bij in een democratie!

Wij nemen geen risico’s en houden ons aan de voorschriften van het RIVM en gaan soms nog een stapje verder, zodat ook cursisten die tot de risicogroep behoren zich bij ons veilig voelen en lekker leerzaam bij ons kunnen aquarelleren. Wij respecteren onze cursisten en iedereen die onze visie respecteert, is bij ons welkom!

En hoe liep het af, kwamen de cursisten terug naar de live lessen?

 

Ja hoor, de afgelopen 6 weken heb ik alle wekelijkse lessen, de workshops en de MasterClass ingehaald die in de periode maart-mei door het virus geannuleerd waren. En 95% van de cursisten had het vertrouwen in onze aanpak en waren meteen weer van de partij. Een paar mensen keken het nog even aan, wat uiteraard hun goed recht is.

De cursisten die zijn geweest waren allemaal vol lof over onze opzet. Om te laten zien hoe we nu lesgeven in coronatijd, hebben we een video gemaakt van de MasterClass. Maar zo werken we dus sinds begin juni in elke aquarelgroep.

De video geeft een mooi inzicht van onze nieuwe manier van veilig lesgeven en je ziet meteen de boeiende aquarellen die er tijdens de MasterClass zijn gemaakt!

 

 

Bekijk de video

Denk je na het kijken van de video ‘Dat spreekt me aan, zo wil ik ook graag aquarelles’! Dat kan, er zijn nog een paar plekken open in de de Zomerdriedaagse in augustus en de MasterClass in november. Hieronder kort de data, voor meer informatie kun je altijd kijken op www.aquarelworkshop.nl

Zomerdriedaagse:  9, 10 en 11 aug. Meer info: klik hier.
Zomerdriedaagse: 14, 15 en 16 aug. Meer info: klik hier.
MasterClass: 6, 7 en 8 november. Meer info: klik hier.

Wij zijn natuurlijk benieuwd naar jullie ervaringen. Durven jullie al weer het cursuslokaal op te zoeken of blijf je nog liever een tijdje thuis schilderen? Waar hangt het vanaf? We horen het graag van je. Schrijf het hieronder in het reactievak. Alle reacties zijn welkom, als ze respectvol zijn!

Aquarelgroet,

Margo van Vegchel
Aquarel Academie

4 thoughts on “Hoera, Aquarel! MasterClass Aquarel 2020: veilig les krijgen in coronatijd! VIDEO

 1. Margo ik had er al alle vertrouwen in dat je met Wilco een systeem zou bedenken om de lessen corona proof te organiseren zo gauw dat mogelijk was. Wetend dat jullie alles steeds tot in de puntjes verzorgen. Deze video bevestigd jullie goede zorgen en aandacht maar weer. Gelukkig kunnen deze 3 dagen- feestjes weer door gaan en ik zie je graag op de geplande workshop op 4, 5, en 6 Augustus. Ik zie er naar uit. Lieve groet, Nelly.

 2. Ha Margo,
  Dat ziet er heel goed uit, ik zou me hier helemaal veilig voelen en het ziet er ook heel gezellig uit! Ik zou maar gauw inschrijven mensen, voor het vol zit!
  ( ik blijf zelf nog even ‘lui’ op de aquarelacademie, die heb ik nog maar net ontdekt en is ook fantastisch!)
  Groetjes, Sari

 3. Lieve mensen,
  Wat hebben jullie veel werk verzet in de coronatijd! En alles zo goed doordacht. Succes!
  Groetjes van Lenie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte van upload: 256 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Ken jij mijn 7 TIPS voordat je begint te aquarelleren? Ontvang GRATIS deze PDF.
V
ul je emailadres  in (klik op de oranje knop) en het wordt je toe gestuurd.