Kleurrijk Nieuwjaar 2014

Kleurrijk NieuwjaarIn deze laatste week van 2013 besef ik opnieuw dat ik een rijk mens ben. Zojuist samen met familie relaxed een heerlijk kerstdiner opgepeuzeld. Iedereen bracht wat mee, het een nog lekkerder dan het ander.

Thuisgekomen stoken we de houtkachel op en bij een romantisch haardvuur ga ik nog even een uurtje of wat lekker video monteren voor een nieuwe aquarelcursus van de Aquarel Academie. Het is bijzonder om jezelf een aquarel te zien schilderen en dat proces op de computer voor een tweede keer te kunnen beïnvloeden.

Werken?

Nee, dit voelt niet als werken, het is bezig zijn met aquarel, dat is genieten! Veel beter dan tv kijken, dat doe ik zelden, want dat boeit me niet. Zo zie je maar weer dat ieder zijn eigen dingen heeft waaraan hij plezier beleeft.

Kleurrijk Nieuwjaar
Waar ik ook van geniet zijn de vele fleurige en vrolijke kerstgroeten en kleurrijk nieuwjaar wensen die in mijn gewone en digitale brievenbus vallen.

Cursisten, collega’s en familie klimmen in pen en penseel en sturen sfeervolle woorden en afbeeldingen om mij een fijn nieuw aquareljaar toe te wensen. Een heerlijke traditie die zich jaar in jaar uit herhaalt.

Net zo als vorig jaar realiseer ik me weer dat dit bijzonder is en wil ik jullie in het aquarelblog mee laten genieten van met name de geschilderde aquarelkaarten. Ik laat in de afbeeldingencarrousel hieronder een selectie van de kaarten zien.
Geniet er van! En als het even kan, reageer dan.

De afbeeldingencarrousel (de start van een kleurrijk nieuwjaar).

Klik op de eerste afbeelding, links en rechts daarvan vind je de knoppen om er doorheen te bladeren (knoppen komen te voorschijn als je de muispijl links en rechts naast de afbeelding plaatst).
Ik wens een ieder een gezond nieuw aquareljaar!

Vind je het leuk initiatief? Deel het dan met je aquarelvrienden!
Wil je meer afbeeldingen van een kleurrijk nieuwjaar zien, als inspiratiebron, bekijk dan de afbeeldingencarrousel kerst- en nieuwjaarskaarten van 2013 .

Margo van Vegchel – Aquarel Academie & Creatief Aquarel
Auteur: Bouwstenen voor een Uniek Boeiend Aquarel en Alles over… Aquarelmaterialen.

Zoek je aquarelplezier, inspiratie en aquarellessen? Ga dan naar www.aquarelworkshop.nl Een paar keer per jaar starten online lessen en live lessen!

16 thoughts on “Kleurrijk Nieuwjaar 2014

 1. Wat een prachtige kerstkaarten en wensen.
  Mijn passie ligt momenteel bij pastel, maar ik maak ook kleine ontwerpjes en daarbij gebruik ik weer wel aquarel.
  Wie weet komt de aquarelacademie ook nog eens op mijn pad.
  Ik blijf in ieder geval geinteresseerd en blijf je volgen.
  PS. Ik reageer nu pas want we hebben net een nieuwe computer, het is nog even wennen.
  Liefs
  Anne

 2. Hallo Margo,

  Wat een mooie kaarten, idd hier de tv vanmiddag ook niet aan, maar heerlijk eventjes aan “het werk”….
  En het werkt zeer inspirerend! Dat zegt wat voor volgend jaar….ik zeg op naar 2014!! Groetjes vanuit het Hasseltse…(overijssel)

 3. Hoi Margo,
  Wat een geweldige overvloed van mooie kleurrijke kerstkaarten, ik heb er van mee kunnen genieten 🙂
  Geniet van je vakantie samen met Wilco, en tot januari weer!
  Liefs Liesbeth

 4. Allereerst de beste wensen voor 2014 Geniet ervan samen met Wilco. wat je schrijft hierboven voel ik ook zo alleen het lezen ervan is alweer genieten

 5. Het onderwerp Kerstmis is heel inspirerend , zo te zien aan alle schitterende “kunstwerken”.
  Jammer dat het voorbij is , maar er komen vast weer andere mooie ideeën om te schilderen en zo onze creatieve talenten te ontplooien ![ Ha , ha . dat heb ik toch even mooi verwoord]
  Dat 2014 maar een mooi kleurrijk jaar mag worden voor alle liefhebbers van het aquarelleren.!!

 6. Leuk om zoveel verschillende kerstkaarten te zien. Wat een prachtige aquarelkaarten zitten erbij. Ik krijg er gelijk zin in om ook nog een Kerst/Nieuwjaarskaart te aquarelleren.

 7. Hallo Margo, ik heb met veel plezier jouw sfeervolle blog gelezen. Je straalt echt plezier uit voor de aquarel en dat vind ik erg aanstekelijk. Ik kijk uit naar de nieuwe lessen en ik geniet van jouw enthousiasme. Als ik de filmpjes zie en de opdrachten lees wil ik direct beginnen. Er is heel veel talent in Nederland, dat is te zien aan de mooie aquarellen. Ik wens jou en je partner heel veel goeds toe voor het nieuwe jaar en heel veel uren aquarelplezier. En dat we maar veel van je kunnen leren.

 8. Ha Margo,
  Ik ben onder de indruk. Ten eerste wat een leuke blog en ten tweede, wat zul jij glimmen van trots wanneer je zulke bijzondere kaarten ontvangt! Het enthousiasme straalt er vanaf! Je oogst wat je zaait…. dat is mijn gedachte.
  Blijf doorgaan met je kleurrijke zaaiwerk in 2014 en de oogst zal weer kleurrijk zijn!
  liefs, Sari

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte van upload: 256 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Ken jij mijn 7 TIPS voordat je begint te aquarelleren? Ontvang GRATIS deze PDF.
V
ul je emailadres  in (klik op de oranje knop) en het wordt je toe gestuurd.